Felhívás!

Az online oktatásról

Tanár vagyok. Az online oktatás alatt többet dolgoztam, mint a rendes tanítás közben. Azok a diákjaim, akik eddig is végezték becsületesen a kötelességüket, most is haladtak. Akik idáig trógerek, lusták voltak, most még jobban eltávolodtak a tanulástól. Biztosan volna, amit bepótolni. Milyen áron?

Az így is zsúfolt program mellett a gyerekeknek még többet kellene iskolában lenniük. 100 lej per óra a tanároknak? Biztosan lesznek kollégáim, akik jó pénzkereseti lehetőséget látnak benne. Nem ez a jó megoldás. Az idei tananyagból vegyék ki a kevésbé fontos fejezeteket, és az így felszabadult időben lehet pótolni a lemaradást, lehet elmélyíteni a fontos ismereteket. Minden intézkedéssel csak a nehézséget hozzánk ránk, pedagógusokra és diákokra, ugyanakkor lehetőséget adnak, hogy a társadalom ránk haragudjon.

Nem szabad akaratunkból mentünk online oktatni. Ugyanakkor egyértelmű, hogy vannak iskolák, vidékek, ahol nem működött a tanítás. Ott valóban tenni kell a bepótolásért. Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a polgármesteri hivatalnak az év elején adott támogatást laptop vásárlásra. Szükségünk volt rá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.