Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kis lépésekkel a siker felé

Kis lépésekkel a siker felé Vigadó

Az erdélyi Bagossy Bro-thers Company három kategóriában is elnyerte a Petőfi Zenei Díjat, amelyet a múlt szombat esti gálán adtak át. Az együttes már a tavaly is bezsebelte a zenei elismerést, amelyre iszonyatosan büszkék vagyunk mi, rajongók is. Tatár Attilával, a csapat gitáros-vokalistájával beszélgettünk az elmúlt évről, díjakról, turnékról, zenekarról.

– Elnyertétek az év zenekara díjat, a Visszajövök című dallal az év video-klipje elismerést, továbbá Norbi lett az év legjobb férfi előadója. Milyen érzés volt átvenni a díjakat immár nem elsőre?

– Akiket jelölnek ezekre a díjakra, azok titkon mindannyian remélik, hogy elismerésben részesülnek, ez nálunk is így volt. Ami azonban nagyon jóleső érzés volt, hogy nemcsak egy elismeréssel büszkélkedhetünk, hanem három kategóriában is elnyertük a Petőfi Zenei Díjat. Amint említetted, Bagossy Norbi lett az év férfi előadója, az év zenekara díjat is mi vihettük haza, és a Visszajövök című dallal az év videoklipjének járó elismerést is kiérdemeltük. Nagy megtiszteltetés ez számunkra.

Hirdetés
Hirdetés

– Milyen a koronavírus-járvány által beárnyékolt elmúlt év: turnék és koncertek hiányában mivel töltöttétek ki a napjaitokat?

– A mi esetünkben nem volt annyira koncerthiányos, hiszen az év elején volt néhány fellépésünk, majd persze következett három és fél hónap szünet, de Magyarországon nyáron lehetővé tették, hogy 500 fős rendezvényeket lehessen tartani. Ezt mi teljes mértékben kihasználtuk, és közel ötven koncertet adtunk október közepéig, majd ezt követte egy komolyabb korlátozás. Utána a lemezünkre készülő dalokat hangszereltük. Annak ellenére, hogy nem ilyen évet vártunk, számunkra egyáltalán nem nevezhető negatívnak, hiszen elég sok minden történt velünk.

– Hány új dal készült eddig?

– Felvettünk hét új dalt, amelyek közül már egy meg is jelent karácsony előtt, illetve ha minden jól megy, nemsokára megjelenik még egy, és februárban kiadjuk a negyedik stúdiólemezünket is.

– Miről szólnak az új dalok?

– A tematikájuk hasonló az eddigiekhez: az életről, a párkapcsolatokban kialakult helyzetekről szólnak, és van egy-két olyan dalszöveg is, amelyekben az elmúlt év történéseit, érzéseit idézzük fel.

– Ti vagytok Magyarország legnépszerűbb, egyúttal legjobban „eladható” bandája. Hogyan é-litek meg a sikereket?

– Gyerekként még nem, de amikor elkezdtünk zenélni külön-külön, már ott volt a vágy, hogy zenekarban is kipróbáljuk magunkat, és nyilván álmodozik az ember, akkor is, ha nem hiszi, hogy ez valósággá válhat. Amikor megalapítottuk a Bagossy Brothers Company-t, tudatosan lépkedtünk a cél és a siker irányába. Ez nem egyik napról a másikra történt, de sok kis apró lépés után, hét és fél év alatt beérett a siker gyümölcse.

– Nagy sikernek könyvelhető el az is, hogy óriási rajongótáborral rendelkeztek. Ők mit jelentenek számotokra?

– A legfontosabb a zenekar éle-tében a rajongótábor, hiszen koncertező együttesként nélkülük nincs értelme az egésznek, és igazából nekik vagyunk a leghálásabbak. Reméljük, még nagyon sokáig elkísérnek minket.

– Ebben biztos vagyok, én legalábbis biztosan veletek tartok. Köztetek is nagy a harmónia. Szoktatok egyáltalán veszekedni?

– Vitázni szoktunk, veszekedni kevésbé. Régebb talán előfordult évente egy veszekedés, de mára már meg tanultuk egymást kezelni, így jobban toleráljuk a hibákat.

– Hogyan látjátok a Bagossy Brothers Company 2021-es évét?

– Az, hogy milyen lesz a 2021-es év, csak az ég tudja, de mi mindenképp úgy készülünk, hogy legalább annyi koncertlehetőségünk lesz, mint a 2020-as évben. Ahogy Norbi mondta nemrég egy interjúban, rajtra készen állunk, és alkalmazkodunk a lehetőségekhez.

– Készültök erdélyi turnéra, ha engedi a vírushelyzet?

– Persze, hiszen éppen az erdélyi közönség maradt ki az elmúlt évünkből, Magyarországon mindenhol megfordultunk, de a határokon innen nem volt lehetőségünk koncertezni.

– Utolsó kérésem az lenne, hogy üzenj valamit az erdélyi rajongóitoknak.

– Köszönjük, hogy végig velünk voltak, és sajnáljuk, hogy a tavalyi évben nem tudtunk együtt bulizni, hiszen amióta a zenekar létezik nem fordult elő ehhez hasonló. De, reméljük, hamarosan találkozunk! 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük