Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Sikeres a hajléktalanok beoltása

Mint arról tegnapi lapunkban már beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállón egy mobilegység segítségével oltották be az utcalakókat kedden késő délután. Székely Róbert, a hajléktalanszálló vezetője szerda reggel arról számolt be, hogy a tervezetthez képest – összesen harminc oltást igényeltek – csupán 5 hajléktalant nem sikerült beoltani, a többiek megkapták az injekciót, illetve rámutatott, hogy incidensmentesen zajlott a folyamat. 

Adóügyeket elektronikusan

A közpénzügyi igazgatóság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a napnak mind a 24 órájában igénybe vehetjük a rendelkezésre álló eszközöket az adóügyek távolsági intézésére, olvastuk az Ambrus Attila intézményvezető által szignált közleményükben. Ily módon a járvány körülményei között is a magánszemélyek online tölthetik ki és nyújthatják be az egységes adóbevallást, az egységes elektronikus nyilvántartón (spațiu privat virtual, SPV) keresztül, a szükséges elektronikus űrlapokat az Országos Adóhatóság (ANAF) honlapján lehet elérni.

Egy új fejlesztésük az online vizuális azonosítás, melynek segítségével az érdekeltek videókapcsolaton keresztül is bejelentkezhetnek. Ugyanakkor a SPV-be bejelentkezettek az adóikat, hozzájárulásaikat a ghiseul.ro felületen keresztül bankkártyával is fizethetik, nem szükséges a pénzügyhöz elmenniük. A szükséges tudnivalókat megtalálhatják a https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf linken. 

Új díjszabások a köztemetőben

Sepsiszentgyörgy önkormányzata új szabályozásokat vezetett be a köztemető használatára vonatkozóan. A sírhely kiásásának ára 400 lejről 500 lejre emelkedett, urnás temetés esetében pedig 100 lejt szükséges fizetni. A sírhelyek bérlésének díjai is változnak, ezeket 10, 20 vagy 25 évre lehet bérelni. Az új árak szerint tíz évre 188 lejt, húsz évre 313 lejt, huszonöt évre pedig 375 lejt kell fizetni. A köztemető teljes körű működtetéséért 2017 júniusától a Tega Rt. helyi köztisztasági vállalat felel, a társaság nemcsak a temetkezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítja, hanem elvégzi a karbantartási munkálatokat is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük