Felhívás!

Őrület

„Nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorlás-politika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása. Olyan nemzeti értékek mentén folytassuk az életünket Európában, amelyeket hosszú évek alatt megtanultunk. Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel.”

Elnézést a hosszabb idézésért, de bármely szó kihagyása lehetőséget teremtene a manipuláció vádjára. Ez a gondolat így kerek, így teljes, így igaz. Megfogalmazója pedig – a Magyar Nemzetnek nyilatkozva – egy bizonyos Petry Zsolt, aki 2015 óta kapusedzőként dolgozott a Bundesligában szereplő – egyébként a székely felmenőkkel büszkélkedő Dárdai Pált újból vezetőedzőként foglalkoztató – Hertha Berlinnél. Azért múlt időben, mert az interjú hétfői megjelenését követőn, kedden a német klub nemes egyszerűséggel lapátra tette. És nem kerülgetik a forró kását, nem hivatkoznak pénzhiányra, nem hagyatkoznak sportszakmai érvekre. Nem. „Arra a megállapításra jutottunk, hogy a nyilatkozat nem felel meg a Hertha BSC értékrendjének. Szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – áll Carsten Schmidt vezérigazgató állásfoglalásában. A csíkszentsimoni sörgyár idegenvezetőjét parafrazálva: ennyi.

A focit utáló olvasó se lapozzon most tovább egy pillanatig, hiszen itt egyébről van szó, és még csak nem is Petry Zsoltról. Arról, hogy Európa nyugatibb felén bárkit szemrebbenés kirúghatnak az állásából pusztán a véleménye kinyilvánításáért. Illetve nem minden vélemény miatt, mert csak azok járnak ilyen következményekkel, amelyek nem kompatibilisek az új világrend irányelveivel. Ma még csak a megélhetését veszik el a „másként” gondolkodóknak, holnap talán koncentrációs táborba küldik.
Én nem kérek ebből a Nyugatból. De vajon mikor ér el hozzánk is ez az őrület?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások