Felhívás!

Önmagán túlmutató győzelem

E sorok írásakor hivatalosan még nem jelentették be ugyan, azonban a párhuzamos szavazatszámlálás eredményeinek ismeretében bátran és örömmel kijelenthetjük, hogy Soós Zoltán személyében 20 év megszakítás után, ismét magyar polgármestere lesz Marosvásárhelynek. A hírügynökségek által közzétett adatok szerint a városban leadott 57.417 szavazatból a független jelöltként induló, de a magyar pártok támogatását élvező, 44 éves régész több mint 28 ezret mondhat a magáénak, míg az utána következő Claudiu Maior csupán 9527-et.

Régen várt, fényes győzelem ez, amely remélhetőleg nem csak a marosvásárhelyi, hanem az erdélyi magyarság önbizalmát és önbecsülését is visszaadja megannyi vesztes csata után. De egy újfajta romániai magyar politizálás kezdete is lehet, hiszen bebizonyosodott, hogy az önös érdekeket mellőző összefogással és közös erőfeszítéssel a már veszettnek tűnő fejsze nyele is visszaszerezhető. Ugyanakkor felcsillantotta a felülről szított román–magyar ellentét megszűnésének a reményét, amely a fejlődés alapfeltétele a székely fővárosban és Erdély-szerte egyaránt. Éppen ezért a marosvásárhelyi polgármesteri szék egy magyar ember általi elnyerésének a jelentősége túlmutat önmagán.

Nagy felelősség hárul tehát Soós Zoltánra, de az eddigi magatartása és a pályafutása során elért eredményei arra utalnak, hogy a vállai megbírják a rájuk nehezedő és az idő múlásával majd egyre súlyosbodó terhet. És ezt sugallja a családi állapota is, ugyanis a mai megbolydult, hagyományos értékeket elvető világunkban csak egy kiforrott erkölcsű, biztos lábakon álló egyén vállal hat gyereket.

Nagy felelősség és teher hárul Soós Zoltánra, mert a háttérben meghúzódó sötét erők e diadal hatására sem fognak visszavonulót fújni, és nem fogják abbahagyni a magyarok elleni aknamunkát. Hiszen nekik lét-elemük a működésük jogosultságának egyetlen indokát és a politikai tőkéjük alapját képező etnikai feszültségek gerjesztése, valamint fenntartása. Ennek véget vetni pedig csak a józan gondolkodású, higgadt, de határozott politikusok mögé felsorakozva és együttes erővel lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.