Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt új polgármester Kézdiszéken

Öt új polgármester Kézdiszéken Kovászna megye

A vasárnap lezajlott helyhatósági választáson Kézdiszéken Bereckben és Kézdiszentléleken nem volt kihívója a regnáló polgármesternek, a többi településen RMDSZ-es, EMSZ-es és független jelöltek mérték össze népszerűségüket. Az EMSZ egy polgármesteri mandátumot szerzett, ugyanakkor két független is elöljárói székhez jutott.

A kézdivásárhely környéki, 17 tagú tanácsban az elkövetkezendő négy évben 13 RMDSZ-es és 4 EMSZ-es képviselő lesz. Bokor Tibor az érvényesen leadott 4734 szavazatból 3288-at szerzett meg, ez a leadott voksok 69,45%-át jelenti. Balázs Attila 1446 szavazatot gyűjtött be, ez százalékban 30,55.

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi községekben az előzetes és nem végleges választási eredmény szerint Kézdiszentléleket továbbra is Balogh Tibor polgármester vezeti, munkáját 13 tagú RMDSZ-es tanács segíti. Kézdiszentkereszten is maradt Páll Endre RMDSZ-es polgármester, ő 57,72%-át szerezte meg a leadott szavazatoknak. A helyi tanácsban 7 képviselője lesz az RMDSZ-nek, 4 az EMSZ-nek.

Esztelneket a következő 4 évben Salamon Balázs, az EMSZ jelöltje fogja vezetni, a tanácsban 2 RMDSZ-es és 7 EMSZ-es önkormányzati képviselő jutott be. Kézdialmáson Molnár István korábbi községmenedzser nyerte a választást a szavazatok közel 74 százalékával. A tanácsban 8 RMDSZ-es képviselő lesz, a polgármesterjelöltként is induló Székely László pedig függetlenként szerzett tanácsosi mandátumot.

Bereckben Dimény Zoltán polgármesternek nem akadt kihívója, a tanácsban 10 RMDSZ-es képviselő lesz, bejutott még két PSD-s és egy román ajkú független is. Lemhényben Jénáki Csongor a leadott szavazatok 82,51%-át szerezte meg, a testületben 10 RMDSZ-es és egy független képviselő lesz. Szentkatolnán Tusa Levente RMDSZ-es jelölt nyerte a választást (78,59%), a tanácsban 11-en vannak az RMDSZ részéről, 2-en az EMSZ soraiból.

Gelencén is RMDSZ-es jelölt, Ilyés Botond nyert (74,86%), a testületben 11 RMDSZ-es, 3 EMSZ-es és egy Pro Europa-párti tanácsos lesz. Torján Daragus Attila RMDSZ-es polgármester újrázott, fölényes győzelmet aratva (92,33%), a 13 tagú tanács pedig szín RMDSZ-es.

Csernátonban a független Rákosi Árpád nyerte a polgármesteri tisztséget (53,83%), akinek a tanácsban 8 RMDSZ-es és 5 EMSZ-es képviselővel kell együtt dolgoznia. Ozsdolán a független Pénzes Ágoston nyert polgármesteri tisztséget (52,3%), a helyi tanácsban az EMSZ-nek 6, az RMDSZ-nek 5, míg a PSD-nek egy képviselője lesz. Dálnokon Marti István megbízott polgármester diadalmaskodott (58,9%), a tanácsba 5 RMDSZ-es és 4 EMSZ-es került be. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások