Felhívás!

Napi rutin a kütyünkkel

Reggel 7, ordít a telefon. Kinyomom. Megint ordít. Már ötödikszer nyomom ki. Jól van, most már felkelek. Lecsekkolom az időjárást, elolvasom a híreket, megnézem a Facebookot, visszaírok Katinak; éjjel írt, hogy mizu. Egy kis ímélezgetés, és kezdődhet a nap.

A felkeléshez szükségem van egy kis zenére. Vagy nem is. Inkább valami videóra. Lássuk, mi újság van YouTube-on. Ó, a Paulo Coelho-idézetek felolvasva című háromórás videó jó is lesz. Na jó, mégsem, inkább ez. Vagy az. Na, még csak egyet. Úristen, már 9 óra! Muszáj felkelnem. Elindítom a kedvenc spanyol zenéim válogatását. Fogmosás, egy kis smink a reggeli Instagram-szelfihez.

Azt hiszem, ma avokádós pirítóst eszem. Igazából nagyon utálom, se íze, se bűze, de olyan jól mutat képen. Ó, fene, elégett a kenyér, csúnya, újat kell csinálnom. Tökéletes, most már csak a kávét kell lefőznöm, tejhabbal, szívecskemintával a tetején. Jöhet is a kép róluk a Facebookra: #egészségeséletmód #avokádó #mutimiteszel #kávéfüggővagyok #indulhatanap – ez a leírás jó is lesz melléje.

Jelzett a telefon, ideje elvégezni a napi edzést. Basszus, anya is pont most akar videotelefonálni. „Szia, anya, épp edzeni próbálok, kell hozzá a telefon, az mutatja mit és hogyan kell, később hívlak, jó? Puszika.” Na vége, eléggé elfáradtam. Vissza kéne hívni anyát, de nincs kedvem, küldök neki egy matricát Messengeren.

Pont most merül le ez a telefon is, amikor indulnom kellene. Na mindegy, amíg töltődik, játszom valamit rajta. Inkább nem megyek sehová, telefonon is ki tudom fizetni a számlákat, és rendelek valami kaját. „Ha most elalszol, lesz időd 8 órát aludni az ébresztőig” – haha, milyen jó, hogy erről is értesít a telcsi!

Á, én nem függök a telefonomtól, dehogy. Igaz, napi 12 órát a kezemben van, de hát minden ügyemet rajta keresztül intézem. Olyan jó, hogy minden egy helyen található. Csak vajon miért hívják telefonnak? Utoljára egy hete telefonáltam rajta. Lehetne inkább személyi asszisztens, vagy ilyesmi…

Bartok Barbara

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.