Hirdetés
Hirdetés

Legyen béke, szabadság és egyetértés!

Az Országgyűlés 137 támogató szavazattal 51 ellenében 2022. március 10-én megválasztotta Novák Katalint Magyarország köztársasági elnökévé. A többségi akarat egy 45. életévében járó, háromgyermekes, közgazdasági és jogi végzettséggel rendelkező, angolul, franciául és németül folyékonyan, spanyolul társalgási szinten beszélő édesanyát emelt az államfői székbe. Egy olyan személyiséget, aki szakmai és idegennyelv-tudásával, a politika berkeiben szerzett tapasztalatával, a nagyvilágban való jártasságával, Istenbe és a nemzetbe vetett szilárd hitével és nem utolsó sorban a megjelenésével méltó képpen és módon fogja hazánkat képviselni.

Az új elnök erényei sem akadályozhatták meg azonban a magát ellenzéknek hazudó ellenséget abban, hogy a beiktatása előtt tüntetően elhagyja az üléstermet. Hitvány gesztusukkal ismét bebizonyították, hogy képtelenek elfogadni a demokrácia szabályait. Ismét felfedték az egyetértésre, a megbecsülésre és a tiszteletadásra képtelen rút természetüket. Ismét rádöbbentettek, hogy számukra csak egyetlen út, a mindenáron való hatalomra jutásé létezik. De mit is várjunk egy olyan gyülevész népségtől, amely a magyar törvényhozás épületét megszentségtelenítő viselkedésével, a társadalom egészére káros magatartásával, az ország kirablását elősegítő tetteivel, a hazát veszélybe sodró kijelentéseivel eddig is a magyar nemzet érdekeit és létét ásta alá?

Novák Katalin személyében új államfője van tehát Magyarországnak, akinek a választást megelőző felszólalása kiforrott, megfontolt és kiegyensúlyozott egyéniségre utal. Éppen ezért érdemes idézni belőle a magunk és nemzettársaink derűlátása növelése végett.

„Amíg van kezünk, van szabad akaratunk, nem tudnak leigázni. Ez szuverenitásunk alapja. A szuverenitás bölcsője pedig a család”.

„Európához tartozunk, és Európa hozzánk. Ezen változtatni nem tudunk, s ezért nem is akarunk”.

„Nem akkor tudom azokat is képviselni, akiknek más a hite, ha leveszem a nyakamból a keresztet, hanem ha a szívemhez szorítom, és hitemből merítek erőt mások megértéséhez”.

„Én nem a hatályos jogrend lebontásán, hanem az alkotmányosság őreként, annak fenntartásán fogok munkálkodni”.

„Legyen béke, szabadság és egyetértés!”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük