Hirdetés
Hirdetés

Elősegíthetjük

Február 1-én, az ügyészség fellebbezése nyomán, a Brassó Megyei Törvényszék elutasította a terrorista cselekményekre való felbujtás vádjával öt év letöltendő börtönnel sújtott, kézdivásárhelyi Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezését. A jogerős ítélet azt is kimondja, hogy az érintett legközelebb csak május 25-én élhet ezzel a lehetőséggel.

Másodszor fordul elő, hogy a törvényszék teljes mértékben megváltoztatja a Brassói Bíróság kérelemnek helyt adó ítéletét, ami azért is furcsa, mert a feltételes szabadlábra helyezésnek törvénybe foglalt feltételei vannak, és Szőcs Zoltán ezek mindegyikének megfelelt. Ugyanakkor érthetetlen, hogy sorstársa, Beke István Attila hasonló óhaja miért nem talált egyetlen alkalommal sem meghallgatásra.

A velük kapcsolatos rendellenességek és ellentmondások felsorolása még hosszasan folytatható, a Beke 2015. november és Szőcs december 30-án bekövetkezett letartóztatásától, a több mint 11, illetve 10 hónapon át húzódó előzetes fogva tartásukon át, a rájuk kimondott ítéletig. A történteknek pedig csak egyetlen magyarázata van: célzatosan dugták őket rácsok mögé. Egyetlen „bűnük” székely-magyar származásuk, ennek büszke vállalása és az önazonosság megtartásáért vállalt küzdelem volt és maradt.

A szálakat háttérből húzogató titkosszolgálatok az ellenük indított eljárással és ennek következtében meghozott ítélettel kettős célt követtek: a székely autonómia mozgalom ellehetetlenítését és az erdélyi magyarság megfélemlítését. Világossá kell tenni továbbá, hogy mindez nem következhetett volna be, ha politikai vezetőinkkel és tisztségviselőinkkel az élen kiállunk a keblünkből vétetett áldozatok mellett. Ha a közömbösséget és kényelmet félretéve, tömegesen utcára vonulunk újra és újra, míg az igazság győzedelmeskedik. Éppen ezért egyetlen nemzettársunkat se hagyjon nyugodni a lelkiismeret, ameddig politikai foglyaink a börtönben sínylődnek! Mert a tőlük elrabolt éveket nem adhatjuk ugyan nekik vissza, de összehangolt és határozott fellépéssel megkönnyíthetjük számukra a bezártság elviselését, és elősegíthetjük a szabadlábra helyezésüket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 6., 12:32
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A mérleg nyelve nagyon kibillent!Mély tiszteletem azoknak,akik kiállnak melletük és pillanatra se rendülnek,nem adják fel.Súlyosabb bűnökért haptak enyhítést,felmentést visszaeső bűnözők.Kiábrándulva követem a Képviselőink semmittevő hozzáállását-ha az ő csemetéjük lenne a helyükben hogy reagálnának,hogyan bírnák szótlanul karba tett kézzel ?

 • User
  Dátum: 2021. február 7., 14:57
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Bűnösök között cinkos aki néma,meggyőződésem hogy az ún képvisleletünk is sáros az ügyben ,a hozzá nem állásuk cinikus cinkosságra vall!Gazember társaság!

 • User
  Dátum: 2021. február 7., 19:30
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mi, kisemberek, nem sokat tehetünk az együttérzésen kívül, de ott vannak a pártok, legelöl az Rmdsz, ideje lenne mozdítsanak valamit ez ügyben, ne csak a saját pecsenyéjüket sütögessék!

 • User
  Dátum: 2021. február 10., 23:17
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Sajnos az évek, lassan de egyik a másik után teltek el! A negyedik is! Az ötödikbe belépve, és vissza pillantva az előző évek történéseikre, lehet látni, tudni, hogy az igazságot szerető emberek mind egyként álltak ki a koholt vádak alapján elitét Beke István Attila, és Szőcs Zoltán mellett! Minden egyes tárgyalás, a bezártaknak, hozzátartozóiknak és a velük együtt érzőknek, szívük reménnyel töltődött meg, hátha, hátha most szabadulnak! De nem, ez csak macska egér játék az egész! Én már többé nem reménykedek mindezek után, hanem annál kíváncsiabban várom a legközelebbi 2021 II 23 tárgyalást, hogy mit is fognak újabban kitalálni a tisztelt Törvény felett őrködők, amivel megint csak tovább keseríthetik életüket, börtöni napjaikat a családapáknak! Akik tehettek volna érdekükbe, és most is felemelhetnék szavukat, hallgatnak, szabadkoznak, és nagyon elfoglalnak látszanak….