Felhívás!

Szervezkedik az ifjúság

Málnáson a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) kötelékébe tartozó ifjúsági szervezet belehúzna a szervezkedésbe, sőt, a községhez tartozó Málnásfürdőn megizmosodott és önállósult az ottani fiatalokból álló csapat.

Kedden a HÁRIT-ot képviselő Kelemen Szilárd elnök és Lakatos László is részt vett azon a gyűlésen, amelyen a málnási és málnásfürdői fiatalok a közeljövőbeli eseménynaptárba bekerülő terveiket részletezték. A Málnási Ifjúsági Szervezet (MISZ) volt elnöke, Sala Norbert maga köré gyűjtötte a málnásfürdői fiatalokat, és önállósult csapatként is terveket szőnek, a MISZ-ben is új elnököt kell választani. Ezután lennének közös akciók, szögezte le Sala Norbert, de mindenkinek elsősorban a saját települése a fontos. A HÁRIT-ban már tapasztalatot szerzett vezetőkkel folyamatosan konzultálnak, a továbbiakban pedig a csapat létszámát is bővíteni szeretnék.

Főként gyermekprogramok szerepelnek az elgondolásaik között, filmesték és bálok szervezése, a jeles napok megünneplése, de segítenének az idősebbeknek a ház körüli nehezebb teendőkben, ezenkívül bevizsgáltatnák a helybeli források vizét is. Mindehhez Szotyori Angéla polgármester teljes támogatását is magukénak tudhatják, aki Málnáson, a községháza épületében biztosított székhelyet számukra, most pedig a málnásfürdőieknek bocsátott a rendelkezésükre egy termet a kultúrotthonban.

– A fiatalok eddig is bekapcsolódtak a község takarításába, az adventi időszakban koszorút készítettek a központi parkba, karácsonyi műsort adtak elő, adományokat gyűjtöttek és kopjafát állítottak a lebontott országzászlós emlékmű helyén. Közmunkáztak, csomagokat osztottak ki, színdarabokat adtak elő, bármire kértem őket, mindig nagyon szívesen besegítettek – mondta Szotyori Angéla.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.