Felhívás!

Elégtétel

Mostanában megint elindult a pedagógusokra zúduló elmarasztaló szóözön. Immár az is „kifogásokat” fogalmaz meg az oktatás megújítása, „reformja” érdekében, akinek vajmi kevés köze van hozzá, s amikor neki kellett iskolapadba ülnie, valószínű sokszor elkerülte a tanodát.

Időnként hajmeresztő vélemények hangzanak el, s szegény pedagógusok csak kapkodják a fejüket, mert ilyen körülmények között nehéz megfelelni mindenkinek: hivatalnak, szülőknek, tanulóknak, tudálékos hozzászólóknak. Ezért is fogadja megnyugvással és köszönettel a pedagógus-társadalom, ha nagy ritkán, időnként néhány köszönő mondat, elismerés is elhangzik munkájukról.

Ennek jegyében, a köszönet kifejezéseképpen került sor a Puskás Tivadar Szakközépiskola dísztermében azoknak a tanítóknak, tanároknak, óvónőknek a díjazására, akik a 2017–2018-as tanévben országos, nemzetközi, körzeti tantárgyversenyeken, vetélkedőkön a csúcsig vezették diákjaikat, hírül vitték a nagyvilágnak, hogy azért Háromszék fővárosában működő iskolák is gyűjtöttek babérokat. A jelzett tanévben különösen sokat, mert összesen kilencvenhat pedagógust leptek meg jelképesnek is tekinthető könyvadománnyal és elismerő oklevéllel. Hangulatosra sikeredett a rendezvény, itt aztán nem kerültek terítékre a gondok, annál inkább az elégtétel, a jól végzett munka feletti öröm jutott kifejezésre.

A kezdeményezés évekkel korábban szökkent szárba, amikor a pedagógusszövetség és a sepsiszentgyörgyi tanács, a polgármesteri hivatal közösen döntött arról, hogy évente jutalmazzák a legeredményesebb sepsiszentgyörgyi diákok felkészítőit. Ilyenkor a díjátadásra kiszemelt hétköznap ünneppé válik, az elhangzott köszöntők szépen méltatják a „nemzet napszámosainak” sikeres munkáját. Az ünnepélyességet ez alkalommal is fokozta az elhangzott Szózat, valamint az ugyancsak díjazott zenetanár, Rápolti Irma és Sebestyén-Lázár Enikő tanítványai, Sinka Noémi zongorista és Kádár Arnold szólóénekes által előadott Scarlatti-ária.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.