Felhívás!

A legszebb nap

 A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Nagy élmény volt már maga a látvány is, a kb. 30 motorkerékpár, hátukon a nagylelkű motorosokkal és „utasaikkal”, a fogyatékkal élőkkel. A legszebb napot idén is az Írisz Ház és az Erősdi László Ferenc Kulturális Egyesület szervezte meg a Diakóniai Keresztyén Alapítvány segítségével, minden résztvevő lelkesedésére és örömére.

Délelőtt 10 órakor gyülekeztünk a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház udvarán, érkeztek a szebbnél szebb motorok, ki-ki kiválaszthatta, kivel utazik, megvolt a beöltözés, majd indult az élménymotorozás Erősdre. Mi, a segítők autókkal követtük a motorkaravánt. Az erősdi parókia udvarán kedves vendégszeretet, almás pite, friss kútvíz fogadott. Vidám terefere után az erősdi református templomba vonultunk, ahol Ráduly-Baka Zsuzsanna helybéli lelkipásztor üdvözölte az egybegyűlteket, majd Makkai Péter lelkipásztor, az Írisz Ház igazgatója köszöntött vidám hangulatban.

Az istentisztelet végén Szilágyi Nagy Imola szervező mindenkinek köszönetet mond egy-egy szép emléklappal, kitűzővel. A templomban készült egy közös fotó is a csoportról. Ezt követően a helyi kultúrotthonba terített asztal várt mindenkit. Elkészült két óriási bográcsban a finom eledel, húsból és székely „pityókából”, finom savanyúsággal. És hogy ne csak szép, kellemes, de édes is legyen ez a nap, a Rád is szükség van program munkatársai, az ikafalvi lelkes csapat almás sütivel és kürtőskaláccsal biztosította a desszertet. Ebéd után visszamotoroztunk az Írisz Ház udvarára, ahol szívélyes búcsút vettünk, és indultunk haza egy nagyszerű élménnyel.

Újra megtapasztaltuk, hogy milyen jó érzés tenni, dolgozni, segíteni valakikért úgy, hogy közben te is jól érzed magad, és betölti szívedet a hála Teremtőd, segítőd iránt. Szép volt, jó volt, köszönet érte!

Nagyoláh Ilona nyugdíjas tanítónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.