Felhívás!

Röntgengépbe tették a londoni állatkert lakóit

Röntgengépbe tették a londoni állatkert lakóit Tudomány

A Londoni Állatkert állatorvosai megosztottak néhány röntgenfelvételt, amelyeket a 18 ezer állatuk közül egy gekkóról,egy teknősről, egy kígyóról, illetve egy taturól készítettek. Sőt, az állatok nevét is nyilvánosságra hozták.

A röntgen egyszerűsége és olcsósága miatt még ma is az ember- és állatorvos-tudomány leggyakrabban alkalmazott képalkotó eljárása. Nem csoda, hogy a világ legnagyobb állatkertjeiben is naponta alkalmazzák a lakók vizsgálatakor. Mégis különleges alkalomnak számít, amikor e felvételeket a külvilággal is megosztják.

Marion, a sörtés armadilló

“Rendkívül sokat megtudhatunk az állatok egészségi állapotáról a röntgenfelvételek segítségével, a csontozatuk erősségétől a szívük működéséig” – nyilatkozta a BBC-nek a Londoni Állatkert egyik állatorvosi nővére, Heather Macintosh.

Cornelius, a vörös gabonasikló

“A legtöbb ember felismeri az emberi szervezetről készített röntgenfelvételeket, de talán még sohasem látták ily módon a tatuk páncélját, vagy a nagyfejű teknős hosszú farkának csontjai” – folytatta Macintosh.

Nasi, a nagyfejű teknős

“A kedvenc röntgenfelvételeim egyértelműen a kígyókról készültek. Míg az embernek 33 csigolyája van, addig a kígyóknak 200-400 is lehet, ezért olyan hajlékonyak. Lenyűgöző látni őket a képernyőn.”

Pöttyös gekkó, amelynek nem közölték a nevét

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.