Felhívás!

Megkezdte a munkát a Facebookot ellenőrző bizottság

Megkezdte a munkát a Facebookot ellenőrző bizottság Tudomány

A Facebook május 6-án jelentette be, hogy független ellenőrző bizottságot (Oversight Board) állít fel elismert szakértőkből, akiknek az a feladata, hogy a közösségi oldalt érintő legfontosabb kérdésekben segítsenek döntést hozni, amelyeket aztán a Facebook is köteles végrehajtani. A bizottság döntései véglegesek, nincs lehetőség fellebbezni, és mindenkinek el kell fogadnia azokat az egyszeri felhasználóktól egészen Mark Zuckerberg-ig.

A cég szóvivője szeptember végén közölte, hogy a testület október végén élesben is belevág a munkába az előkészületek után, és elkezdik vizsgálni a problémás tartalmak ügyeit.

A közösségi óriás bejelentése szerint a munka most hivatalosan is elindult, már fogadják a felhasználói bejelentéseket arról, hogy nem értenek egyet egy bejegyzés, kép vagy videó moderátor általi tiltásával. Gyors ítéletekre viszont nem nagyon lehet számítani, hívja fel rá a figyelmet az Engadget.

Az ellenőrző bizottságnak 90 napja van arra, hogy egy üggyel kapcsolatban döntsön, jelenleg az első problémás eseteket választják ki megvitatásra.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.