Felhívás!

Bulgária után Romániában a legalacsonyabb az üzemanyag ára az EU-ban

Bulgária után Romániában a legalacsonyabb az üzemanyag ára az EU-ban Gazdaság

Románia a második helyet foglalja el Bulgária után az Európai Unióban a legalacsonyabb üzemanyagárak tekintetében – mutatnak rá az Európai Bizottság kiadványában, az Oil Bulletinben közölt adatok.

Október 19-étől kezdődően Romániában egy liter benzin ára átlagban 0,934 euró, míg az uniós átlag literenként 1,265 euró.

Az EU országai közül Bulgáriában a legolcsóbb a benzin, literenkénti átlagára 0,897 euró, Dániában pedig a legdrágább, 1,458 euró/liter. A következő legmagasabb ár az olaszországi (1,389 euró/liter) és a svédországi (1,362 euró/liter).

A gázolaj esetében hasonló a helyzet. Romániában a gázolaj literenkénti ára 0,906 euró, az uniós átlagár pedig 1,105 euró/liter.

A bolgárok fizetnek a legkevesebbet a gázolajért, literenként 0,866 eurót, a legtöbbet pedig a svédek (literenként 1,341 eurót), a belgák (1,269 eurót) és az olaszok (1,260 eurót).

A fent szereplő értékek fogyasztói árak, minden adót és illetéket tartalmaznak.

A kiadvány szerint Románia részéről a gazdasági minisztérium szolgáltatta az adatokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 28., 17:36
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mert a romániai 80 éves nyugdíjas vagy akinek nincs autója ezután benzinnel vagy motorinával fog főzni mert az olcsóbb mint az étolaj…ami kb 4 lej volt most pedig 6 … előtte fordítva volt.Mindig az üzemanyag árára fogták elsősorban a drágulásokat…most hogy olcsóbb lett másra fogják.

 • User
  Dátum: 2020. október 29., 8:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Néha a paradicsom is olcsóbb…nyáron olvastam ,hogy a Regátban 5kg befőzni való paradicsomot adtak 1 lejért azt hiszem Olt megyében volt.Amikor az üzemanyag drágább volt mint Ausztriában /a különadók miatt -accize/nem nagyon döngették a mellüket.2évvel ezelőtt 6 lej közelében járt az üzemanyag ára,pedig a lej aez euróhoz képest erősebb is volt…

   • User
    Dátum: 2020. október 29., 12:41
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Volt amikor ott olcsóbb volt!Sabin Gherman is megjegyezte anno hogy ott olcsóbb …az pedig tényleg a különadók miatt volt…amikor eltörölték legalább 50 banival lett olcsóbb ,de azután persze hogy követték a világpiaci árakat.