Felhívás!

Megérkezett a WhatsApp rég várt funkciója

Megérkezett a WhatsApp rég várt funkciója Tudomány

Egy ideje már keringtek pletykák arról, hogy a Facebook által birtokolt WhatsApp csevegő végre sötét módot kap, de a cég bejelentésével mostanra biztossá vált. A WhatsApp blogbejegyzése szerint pár napon belül iOS-en és Androidon is aktiválható lesz a beállítás, ami a közlemény alapján a felhasználók kívánságlistáján is sokat emlegetett funkció volt.

„A WhatsApp sötét módjával a jól ismert felhasználói élmény új köntösbe öltözik. A sötét mód célja, hogy az alkalmazás gyenge fényerejű környezetben se erőltesse meg a szemet. Ráadásul így azokat a kellemetlen pillanatokat is elkerülheted, amikor a telefonod hirtelen bevilágítja a szobát” – olvasható a bejegyzésben.

A fejlesztők két fő szempontot vettek figyelembe a felület tervezésekor: a szemet legkevésbé fárasztó színek kiválasztását, illetve a kijelzőn megjelenő fontos információk olvashatóságát.

Az Android 10 és az iOS 13 felhasználóinak elég a rendszerbeállítások között bekapcsolni a sötét módot. Az Android 9-es és régebbi verziókban Beállítások > Csevegések > Téma menüből választható ki a „Sötét“ lehetőség. Az újítás a WhatsApp pár napon belül megjelenő új verziójában mindenki számára használhatóvá válik.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.