Felhívás!

A Nemzetközi Űrállomásra vinné a győztest egy készülő valóságshow

A Nemzetközi Űrállomásra vinné a győztest egy készülő valóságshow Tudomány

A legtöbb valóságshow végén nagyjából ugyanazokat a dolgokat lehet megnyerni: pénz, autó, lakás, utazás. A Deadline Hollywood beszámolója szerint viszont az Egyesült Államokban egy olyan új formátum készül, aminek tényleg különleges lesz a nyereménye.

A show állítólag a Space Hero címet kapja majd, a győztes pedig látogatást tehet a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). A lap szerint a műsorba a világ minden tájáról válogatnának szereplőket, olyanokat, akik képesek lennének kiállni egy rakás nehéz próbatételt. A tervek szerint a műsor is globális lenne, és a nézők dönthetnének a végén a győztesről.

A Space Hero egy londoni produkciós irodát takar, amit Thomas Reemer és Deborah Sass alapítottak. A céget az a Martin Pompadour vezeti, aki korábban az ABC-nél is hasonló pozíciót töltött be.

A cég az amerikai Axiom Space nevű vállalattal közösen dolgozik a projekten. Ez utóbbi neve azért lehet ismerős, mert nemrég ők kötöttek szerződést a SpaceX-szel, amelynek értelmében Elon Musk űrcége 2021 második felében négy embert visz majd fel a világűrbe. A NASA korábban az Axiomot bízta meg azzal, hogy építse meg a Nemzetközi Űrállomás első „kereskedelmi modulját”.

Hogy milyen költségvetéssel dolgozik majd a show, egyelőre nem tudni, de egy ember feljuttatása a világűrbe nagyjából 50-60 millió dollárt tesz ki.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.