Felhívás!

A Fekete Péntekre kerestek rá legtöbbször a romániai internetezők 2019-ben

A Fekete Péntekre kerestek rá legtöbbször a romániai internetezők 2019-ben Tudomány

Romániában a Fekete Péntek, globálisan pedig az India-Dél-Afrika krikettmérkőzések vezetik a legfelkapottabb Google-keresések 2019-es listáját.

A Google szerdán hozta nyilvánosságra a 2019-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot idén – olvasható a cég szerdai  közleményében.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira összpontosított, vagyis azon keresésekére, amelyek 2019-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2018-as keresésekhez képest. A top 10-es listák 74 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A román abszolút lista élén az eMAG webáruház fektete pénteki akciói állnak. Ezt követi Răzban Ciobanu divattervező és az About You online divatáruház, a top 10-es listára felkerült még többek között Cameron Boyce idén júliusban fiatalon elhunyt színész és az európai parlamenti választások is.

Az okostelefonok között az iPhone 11 és a Samsung Galaxy S10 volt a legkeresettebb, a filmek között az Aquaman és Bosszuállók: Végjáték került az élre.

Sporteseményeknél a Románia-Svédország Eb-selejtező és a wimbledoni tenisztorna érdekelte leginkább a romániai internetezőket.

A 2019-es világlistán az India-Dél-Afrika krikettmérkőzéseket Cameron Boyce, a Jessie és az Utódok című amerikai tévésorozatok epilepsziás roham következtében meghalt 20 éves sztárja és a Copa América labdarúgó-bajnokság követi.

A 2019-es Az év keresései listák az év során indított több billió keresés adatai alapján készültek, amelyekből a duplikációkat, spameket kiszűrték.

A teljes listákat a https://trends.google.com/trends/yis/2019/GLOBAL/ oldalon lehet megnézni.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.