Felhívás!

A miniszterelnök-helyettes szerint felháborító a 74.000 lejes nyugdíj

A miniszterelnök-helyettes szerint felháborító a 74.000 lejes nyugdíj Románia

Felháborodást érzel, ez a különbség nehezen elfogadható a többi nyugdíjassal szemben, akik nagyon sokat dolgoztak az életük során – nyilatkozta Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes a Digi24 hírtelevízióban, miután arról kérdezték, hogy mi a véleménye az állam által fizetett legmagasabb, havi 74 ezer lejes nyugdíjról.

A műsorvezető felvetésére, miszerint felháborító az a tény, hogy egy volt bíró 74 ezer lejes nyugdíjat kap, és, hogy ezekhez az összegekhez nem lehet hozzányúlni, Turcan kifejtette, a téma korábban a parlamentben is nagy vitát váltott ki, véleménye szerint jogosan.

Hozzátette, meglátják, hogy a kormány talál-e megoldást arra, hogy a nyugdíjrendszer méltányosabb legyen.

Korábban mi is írtunk róla, hogy idén januárban Gheorghe Bălășoiu volt ügyész havi nyugdíja 73 890 lej, adózás után 66 701 lej volt, ezzel ő az ország legjobban kereső nyugdíjasa.

Gheorghe Bălășoiu a diktatúra éveiben egy ideig ügyészként és főügyészként dolgozott, majd az Argeș megyei Colibași település híres-hírhedt fegyházának az igazgatója volt. Évek óta ő rendelkezik a legnagyobb nyugdíjjal, a járandósága különböző törvényeknek köszönhetően folyamatosan emelkedett. A csúcsnyugdíj egyik magyarázata az, hogy a colibași-i fegyházhoz Bălășoiu áthelyezéssel került, és hét évig az ügyészi státusa is megmaradt.

A munkaügyi minisztérium ezzel szemben arról tájékoztatott, hogy a legnagyobb októberi állami nyugdíj “csupán” bruttó 33.235 lej volt, és a nyugdíjpénztárnak nincsenek adatai arra vonatkozón, hogy a rekordnyugdíjak haszonélvezői korábban milyen munkakörben dolgoztak.

(Digi24/hirmondo.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások