Hirdetés
Hirdetés

Zuckerberg ellenáll a Facebook-bojkottnak

Zuckerberg ellenáll a Facebook-bojkottnak Tech-Tudomány

Nem változtat gyakorlatán a Facebook annak ellenére, hogy több nagy hirdető bojkottba kezdett, amiért a közösségi portál nem lép fel keményebben a gyűlöletbeszéd ellen. Ezt Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője jelentette be.

Hirdetés
Hirdetés

A bojkott résztvevői többek közt azt kifogásolják, hogy a Facebook szabad utat enged a fehér felsőbbrendűség, az antiszemitizmus, az oltásellenes álhírek, klímaváltozás-tagadók és hasonló összeesküvés-elméletek hirdetőinek.

A kampányban nagyvállalatok vesznek részt, köztük a Coca-Cola, a Pepsi, a Lego, a Ford, a Microsoft, az Unilever és még sok világmárka. A legfőbb vád, hogy a Facebook sok esetben a gyűlöletet felerősítő szerepet tölt be, és ebből profitál.

A Facebook válaszában azzal védekezett, hogy hárommilliárd felhasználójának számtalan üzenete közül csak egy apró hányad nevezhető gyűlöletbeszédnek, ebből következően a cég nem a gyűlöletből szerzi a bevételét. Emellett több intézkedést is tettek már, külön szemmel tartják a veszélyes egyéneket és szervezeteket, kampányt indítottak az álhírek ellen, és felállítottak egy testületet, amelynek feladata a tartalom ellenőrzése. Százmilliárdnyi üzenet között viszont képtelenség minden problémás elemet kiszűrni.

Zuckerberg azt is felveti, nehéz meghatározni, mi számít gyűlöletbeszédnek, és ez egyébként is szubjektív, ők viszont a szólásszabadságot is értéknek tartják.

A Facebook-vezér úgy véli, a hirdetők hamarosan vissza fognak térni, anélkül, hogy diktálnának a cégnek.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 5., 9:38
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ezek azt kifogásolják, hogy Trumpot támogatja! Ha Clintonnét támogatnå, elő emberáldozatot is fel lehetne tenni, azzal se lenne semmi gond