Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összeházasodott egy hologrammal egy japán férfi

Összeházasodott egy hologrammal egy japán férfi Tech-Tudomány

Egy 35 éves japán férfi, Akihiko Kondo novemberben összeházasodott egy hologrammal. Az esetről most közölt riportot a CNN, a világ így ismerhette meg Akihiko Kondo és Hatsune Miku (ő a hologram) kapcsolatának történetét.

A sztori egyébként kísértetiesen hasonlít a 2014-es sikerfilm, A nő történetére. Abban a filmben a Joaquin Phoenix által játszott főhős egy számítógép operációs rendszerébe szeretett bele. 

Miku a filmbelihez hasonlóan szintén egy számítógépes program, ami egy urnára emlékeztető üvegtárolóban hologramként meg is jelenik. A filmbeli program mindent tudott a főszereplőről annak a merevlemeze és levelezése alapján, emellett okos, vicces és érzékeny is volt. Miku ennyi mindent nem tud, nincs is tudata, lényegében a gazdája, vagyis most már a házastársa, Akihiko Kondo irányítja. Tud persze köszönni, udvariasan kérni, de nagyjából ennyi.

Hirdetés
Hirdetés

Kondo szerint azonban ez is elég ahhoz, hogy már tíz éve szeressék egymást. A CNN-nek azt mondta, hogy erős a társadalmi nyomás, hogy az emberek csak bizonyos módokon élhessék meg a szerelmet, de ezek a formák nem mindenkit tesznek boldoggá. Neki Miku hozott színt az életébe. Azt is elmondta, hogy egyértelműen szerelem, amit a program iránt érez. Emellett a kapcsolatnak terápiás hatása is volt, a férfit ugyanis tíz évvel korábban egy idősebb munkatársnője zaklatta, amitől depressziós lett.

A CNN kiemeli, hogy Akihiko Kondo esete közel sem egyedi. Egyre többen vannak azok, akik számítógépes programokkal alakítanak ki, élnek meg szoros érzelmi kapcsolatot. 2017-ben például több mint egymillióan akartak összeházasodni az Amazon Alexa nevű programjával. Őket a digiszexuálisok második hullámának nevezik. Az első hullámba azok tartoznak, akik a technológiát arra használják, hogy élő emberekkel létesítsenek valamilyen kapcsolatot, például egy randiappon keresztül. A második hullám tagjainak viszont már nincs szükségük emberekre ahhoz, hogy valamilyen romantikus élményük legyen, ők a technológiát teszik a magánéletük részévé.

Kondo és Miku februárban nászútra mennek Szapporóba, abba a városba, amelyik a Mikut megalkotó Crypton Future Media székhelye. Kondo céljai között szerepel, hogy támogassa a hozzá hasonló embereket, például azokat, akik kedvenc anime karakterükkel szeretnének összeházasodni.

(Index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 30., 20:28
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ja,CNN Fake news. Keritettek egy nemnormalis pasast es lefizettek, hogy legyen egy kreten hir hogy ugy adjak be hogy a tarsadalom beteg,nincs mit tenni. Kozbe nem igaz, mert ilyen beteg emberek mindig vannak es voltak es lesznek akiket ilyesmikre fel lehet hasznalni.

 • User
  Dátum: 2018. december 31., 0:36
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Valami három héttel ezelőtt akármit mondtam a hozzászólásomban, 3 – 4 nem értek egyet jelzett. Ez annyira zavart, hogy egy ideje, azt nézem hányan nem értenek egyet. Három dologra jöttem rá. Van szolgálatos bosszantó csoport. Azt írja nem ért egyet. Szerintem egyet sem ért, mert a cikket sem, de hozzászólót sem érti. Másodszor többen lehetnek, akik csak pötyögtetnek. Nézem a kaput, amelyben nem áll doktor. Öngól. Két egymás után ugyanazt szólta valaki. Több mint tizen egyikkel egyet értenek, ugyanazzal alább szintén tizenvalahányan nem értenek egyet. Írja le mit ért, nem azt, hogy nem ért egyet – egyet se- többet – többet se. Igazán kit érdekel, hogy ismeri a betűket, de nem tudja összeolvasni belőle a szavakat. Hallom az üzletbe, megmondtam nekik, de nem tudta elmondani, amit megmondott.