A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Országszerte borult lesz az ég szilveszter éjszaka

Országszerte borult lesz az ég szilveszter éjszaka Életmód

Az ilyenkor megszokottnak megfelelően alakul a hőmérséklet a következő három napban, a központi, az északi és a nyugati országrészben időszakos csapadék várható – tájékoztatott vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szolgálatos szakembere.

Meda Andrei szerint szilveszter éjszakáján országszerte többnyire borult lesz az ég, és gyenge csapadék várható, a hegyekben, Erdélyben és a Moldva északi részén havazás, másutt havas eső formájában. A hőmérséklet az ilyenkor megszokottnak megfelelően alakul, Erdély keleti részén mínusz 9, míg a Bánságban mínusz 2 fokig süllyedhet a hőmérők higanyszála. A déli és a keleti országrészben ködképződésre is számítani lehet szilveszter éjszaka.

Az új év első napján is marad a túlnyomóan felhős égbolt, a nappali csúcsértékek mínusz 3 és 5 fok között alakulnak, éjszaka mínusz 7 fokig hűlhet a levegő. Az este és a 2-ára virradó éjszaka folyamán az ország központi, nyugati és északi részén, valamint a hegyekben lehet csapadékra számítani, és a hegyvidéki térségekben, illetve északnyugaton megélénkül a szél.

Január 2-án, szintén a központi, a nyugati és az északi országrészben lesz nagyobb a csapadék kialakulásának esélye, a Bánságban és a Körösök vidékén havas eső, Erdélyben, Máramarosban, Észak-Moldvában és a hegyekben havazás várható. A nappali csúcshőmérséklet mínusz 1 és 7 fok között alakul.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.