Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

6 ok, amiért különleges vagy, ha decemberben születtél

6 ok, amiért különleges vagy, ha decemberben születtél Tech-Tudomány

A decemberi születésnaposokat gyakran sajnálják, mondván, elég nagy hátrányt szenvednek, amiért világrajövetelük napja egybeesik a karácsonyi időszakkal. Egyrészt, mert a nagy készülődést nehéz összeegyeztetni a szülinapi bulival, másrészt sokan szeretik egyben letudni az ajándékokat.

Hirdetés
Hirdetés

Tudományos oldalról szemlélve ugyanakkor már teljesen más a helyzet, így hátrány helyett sokkal inkább előny a decemberi születés. Persze, nem kell mindent szentírásnak venni, de, ha a te születésnapod is erre az időszakra esik, joggal érezheted magad különlegesnek.

A decemberi születésűek tovább élnek

A Journal of Aging Research szaklapban publikált tanulmány szerint az év utolsó hónapjában születetteknek – statisztikailag legalábbis – nagyobb az esélyük arra, hogy megéljék, sőt, akár évekkel meghaladják a százéves kort. 

Az átlagosnál kedvesebbek és életvidámabbak

Amerikai egyetemisták közreműködésével végzett kutatás során megállapították, hogy a születésnapjukat decemberben ünneplők kedvesebbek, keveset panaszkodnak, és alapvetően derűlátóbbak más hónapok szülötteinél.

Korai ébredők

Szintén egy korábbi tanulmányban 1584, olasz és spanyol ajkú egyetemistával kérdőívet töltettek ki lefekvési és ébredési szokásaikkal kapcsolatban. Születési hónapjuk megadása után pedig a résztvevőket négy csoportra osztották: kiderült, hogy a decemberi születésűek jellemzően pacsirtatípusok, és korábban is nyugovóra térnek a nyáron születettekhez képest.

Több köztük a balkezes

Legalábbis a Bécsi Egyetem kutatása szerint, mely 13 ezer felnőtt részvételével készült: a nők 7 és fél, míg a férfiak 8,8%-a balkezes volt, közülük pedig mindannyian november 1. és január 1. között születtek.

Utolsókból lesznek az elsők

Sok szülő aggódik, hogy gyermeke az óvoda vagy az iskola legfiatalabb korcsoportjába kerül, ez azonban egyáltalán nem akadály, sőt! A The New Yorker cikke több kutatás eredményét összegzi, melyek során bebizonyosodott, hogy, mire a gyermek egyetemre megy, képességeit tekintve megelőzheti társait.

Gyakran választanak fogorvosi pályát

Természetesen ez nem szentírás, sokkal inkább érdekesség, amire a Guardianen bukkantunk. A felmérésben 19 karrier szülötteit vizsgálták, a decemberi születésnaposok között pedig jóval több fogorvos szerepelt más hónapokhoz képest. A tesztből az is kiderül, hogy a januári születésűek gyakran foglalkoznak adósságkezeléssel, míg a nyáriak inkább a kőműves szakma felé kacsintgatnak. 

(Femina.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük