Hirdetés
Hirdetés

Az első helyezett, David Hula hektáronként 41,44 tonnás (616,1953 bushel/acre) termést ért el.

David Hula öntözött kategóriában, a Pioneer P1197YHR hibriddel érte el a rekord eredményét.

A farmerek többségét érintő kedvezőtlen termesztési feltételek ellenére a nemesített fajták és az élenjáró termesztési technikák ebben az évben is lehetővé tették a résztvevők számára, hogy több kategóriában kimagasló eredményeket érjenek el.

A termesztési verseny résztvevői a barátságos verseny során információkat cserélnek egymás között, amelyek meghatározóak lehetnek az ágazat jövőjét illetően. Ennek a versenynek a nyertesei új utakat fognak találni, hogy fajtáikat megismertessék. Ugyanakkor ezek az innovációk valamennyi gazdatársuknak segítenek abban, hogy ők is megfeleljenek termesztés kihívásainak. A mi versenyünk, mind a farmerek, mind pedig a műszaki kiszolgálók részéről az újítást és a javítást helyezi előtérbe, ami képessé teszi az USA farmereit, hogy megfeleljenek az élelmiszerek, takarmányok, üzemanyagok és növényi rostok iránti magasabb igényeknek.” – mondta Roger Zilstra, a verseny operatív csapatának vezetője.

A kilenc termelési kategória 27 nyertese átlagosan 25,78 tonna/hektár (383 bushel/acre) terméshozamot ért el, miközben az országos átlag 2019-ben csak 11,2 tonna/hektár (167 bushel/acre) volt.

(agroinform.hu)