Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voiculescu: rövidesen elkezdődhet a gyerekek koronavírus elleni oltása

Voiculescu: rövidesen elkezdődhet a gyerekek koronavírus elleni oltása Románia

Az egészségügyi miniszter szerint rövidesen elkezdődhet a 12 és 15 év közötti gyerekek koronavírus elleni oltása, miután a Pfizer-BioNTech oltóanyaggyártó bejelentette, hogy vakcinája biztonságosan adható ennek a korosztálynak is.

Hirdetés
Hirdetés

Vlad Voiculescu rámutatott, a gyerekek oltása csak azután kezdődhet el, hogy az Európai Gyógyszerügynökség és a hazai országos gyógyszerügynökség is hozzájárulását adja ehhez.

Arra a kérdésre, hogy szerinte erre már a nyáron sor kerülhet vagy csak az év vége felé, a miniszter azt mondta, „inkább előbb, mint később”.

1567 intenzív terápiás ágy van az országban

Országszerte 1567, minden előírásnak megfelelő intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre jelenleg a koronavírusos betegek ellátására – közölte Vlad Voiculescu.

Az egészségügy miniszter hozzátette: az intenzív terápiás ágyak száma „sokkal magasabb lenne”, ha „nem lennének korlátozások az emberi erőforrás tekintetében”.

242 millió lejt kapott a minisztérium gyógyszerekre

242 millió lejt kapott az egészségügyi minisztérium a COVID-19 kezeléséhez szükséges gyógyszerek vásárlására – közölte Vlad Voiculescu.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: meghosszabbították ugyanakkor kétezer ember szerződését, akiket tavaly alkalmaztak a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz és a mentőszolgálatokhoz.

Az újabb vakcinaszállítmányok érkezéséről elmondta: a tervek szerint áprilisban heti 500 ezer, júniustól kezdve heti 800 ezer adag oltóanyagra számítanak.

Újabb fertőzöttnél mutatták ki vírus dél-afrikai változatát

Újabb romániai fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus dél-afrikai változatát – közölte az egészségügyi miniszter.

Vlad Voiculescu szerint a bukaresti Matei Balş Intézetnél azonosították ezt a vírusvariánst.

„Nem ez az első ilyen eset az országban. Nagyon fontos betartani a szabályokat” – nyomatékosította a tárcavezető.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. április 1., 12:10
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Még az előjegyzett nyolcvanévesek sem kapták meg az oltást, de már a 12 éveseknek is akarják adni, pedig ők nincsenek a veszélyeztetett csoportban. Romániában még az oltásnál sem képesek betartani a maguk alkotta sorrendet, egy parat oltanak innen is, onnan is, elkezdik az egyik kategoriát, de nem adják be mindenkinek, máris jöhet a következő csoport. Aztán az első kategóriákba felíratkozottak, a legveszélyeztetettebbek sorra kerülnek majd valamikor ősszel vagy télen, ha addig meg nem halnak.