Felhívás!

Violeta Alexandru: a Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni

Violeta Alexandru: a Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni Románia

A Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni, majd újra kell alapítani más szervezeti felépítéssel, a kulcsfontosságú tisztségekre versenyvizsgát kell kiírni – véli Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

A tárcavezető egy keddi Facebook-bejegyzésben azt írja, kiértékelte a Munkaügyi Felügyelőség tevékenységét, és arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet megreformálni az intézményt. “Fel kell számolni, majd újra kell alapítani, más szervezeti felépítéssel, versenyvizsgát hirdetve a kulcsfontosságú tisztségekre. Próbálkoztunk már több módosítással, de nem működik. Kár azokért, akik ennél az intézménynél dolgoznak” – írja a miniszter.

Violeta Alexandru szerint a Munkaügyi Felügyelőség működését szabályozó törvényt is módosítania kell a parlamentnek.

A miniszter ugyanakkor felrótta a felügyelőség munkatársainak, hogy közömbösen viszonyultak a hatóságok felhívásához, amelyben a koronavírus terjedésének fékezését célzó intézkedések betartásának fokozottabb ellenőrzését kérték.

“Nekem nem célom barátságokat kötni a közigazgatásban. Senkit nem támogatok, ha nem végzi a munkáját. Nekem az a célom, hogy megteremtsem a megfelelő környezetet azok számára, akik tényleg tenni akarnak valamit, azt akarom, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból, és legyen látható eredménye a munkájuknak” – fogalmazott Violeta Alexandru.

A gyengén teljesítő nyugdíjpénztárak vezetőinek leváltását kéri

A gyengén teljesítő nyugdíjpénztárak vezetőinek leváltását kéri az Országos Nyugdíjpénztár elnökétől Violeta Alexandru.

A tárcavezető keddi Facebook-bejegyzésében a gyengén teljesítő pénztárak közé sorolja a Fehér, a Bihar, az Ilfov, a Vâlcea, a Neamţ, a Hunyad, a Giurgiu és a Gorj megyei intézményeket, valamint a főváros valamennyi kerületének nyugdíjpénztárát.

“Aki képtelen jó teljesítményt nyújtani az állampolgár érdekében, az jobb, ha félreáll. Aki csúnyán beszél a nyugdíjasokkal, aki unja a nyugdíjpénztári munkát, az tudjon róla, hogy rajta tartom a szemem. Ne gondolják, hogy a közigazgatási törvénykönyv teljes védelmet nyújt nekik” – írja a miniszter.

Meglátása szerint az érintett vezetők nem hozhatják fel kifogásként a személyzethiányt, hisz a fél országban “nem a nehézségeket sorolták, hanem dolgoztak”, és meg tudták oldani, hogy ne legyen elmaradásuk a munkában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 6., 18:14
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Tökéletesen igaz,hogy fel kell számolni a hivatalt. Semmi segítség részükről a magán cégek irányába. Példa a 41% segély amit önkényesen elvágtak az arra jogosult cégektől.