Felhívás!

Via Transilvania készül

Via Transilvania készül Románia

A Tășuleasa Social civil szervezet egyedi elképzeléssel rukkolt elő: egy közel ezer kilométeres, csak gyalogosan vagy biciklivel bejárható utat akarnak létrehozni, amolyan erdélyi El Caminónak szánva.

A projektet bemutató www.viatransilvanica.com oldalról megtudjuk, hogy az ötletgazdákat a spanyolországi El Camino, az indiai és az egyesült államokbeli hasonló utak ihlették, amik kultú­rákat befolyásoltak az évszázadok során, közösségeket formáltak és hozzájárultak azon területek fejlődéséhez, amin áthaladnak. „A Via Transilvanica egy bátor elképzelés, ami önismereti lehetőséget biztosít számunkra, támpontok felfedezését biztosítja, és beszél arról is, hogy mik vagyunk mi a Duna partján levő első fűszáltól és a hegyek gerincéig. A Via Transilvanica egy identitás, hiszen lehetővé teszi, hogy jobban megismerjük történelmünket és az itt élőket egyaránt” – írják bemutatkozásukban a kezdeményezők.
Szolgálnak tudnivalókkal is, eszerint a létrehozandó út hossza 950 kilométer lesz, Szörénytoronynál kezdődik, és a Háromszéktől nem is olyan messze levő, moldvai Putnánál végződik. A Tășuleasa Social szerint ezt pár hét alatt lehetne teljes egészében begyalogolni, vagy pár nap alatt egyes szakaszokat. Lesz információ a szálláshelyekről és a látnivalókról is. Idén 100 kilométert akarnak kijelölni Putna és a Tihuța-hágó között. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.