Felhívás!

Vápából töltik a hegyet

Vápából töltik a hegyet Románia

A parlamenti különbizottság döntése szerint a nyugdíj mellett pluszjárandóságban részesülnek a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök.

Jóváhagyta tegnap a közigazgatási törvénykönyv kidolgozásával megbízott parlamenti különbizottság azt a javaslatot, amelynek értelmében az öregségi nyugdíj mellett pluszjárandóságban részesülnének a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök, amennyiben ebben a minőségükben nem született ellenük jogerős bírósági ítélet korrupciós bűncselekmények miatt.
A rendelkezés az 1992-től kezdődően megválasztott elöljárókra lenne érvényes. A járandóságot az öregségi nyugdíj odaítélésének dátumától folyósítanák azoknak az elöljáróknak, akiknek lejárt a mandátumuk, és nem vállalnak újabb megbízatást.
A javaslat szerint nem részesülhetnek a juttatásból azok a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök, akiket jogerősen elítéltek tisztségük gyakorlása közben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt. 2015-ben már szó esett a különleges juttatásokról, akkor arról beszéltek, hogy három mandátum után egy megyei tanácselnök különleges nyugdíja potom 5238 lejt tenne ki… <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások