Felhívás!

Váltott a CFR

Menesztették szerdán tisztségéből a Román Vasúti Társaság személyszállító részlegének (CFR Călători) vezérigazgatóját. Leváltásának hírét maga Szentes József közölte a Facebook-oldalán, írja a Maszol.

 

„Nem tudom, hogy megtettem-e mindazt, amit meg kellett volna tennem… de nyugodt a lelkiismeretem: a körülményeket figyelembe véve minden tőlem telhetőt jóhiszeműen megtettem” – írta „búcsúüzenetében” Szentes József.

A vasúti személyszállítás alacsony színvonala miatt az utóbbi időszakban (is) sok bírálat érte a CFR-t. De nem csak az utazóközönség, hanem a vasutas szakszervezet is bírálta a vállalat menedzsmentjét. A szakszervezeti vezetők idén február 21-én nyílt levelet írtak a szállításügyi miniszternek, amelyben a nehéz munkakörülményekre, a beruházások hiányára, a vállalat rossz anyagi helyzetére panaszkodtak. Azt írták: az igazgatók döntésképtelensége a csődbe fogja taszítani az állami vállalatot.

A Maszol korábban szerette volna reagáltatni a nyílt levélre Szentes Józsefet is. A vezérigazgató akkor külföldön tartózkodott, és a hírportál megkeresésére ezt válaszolta: „Szerintem azokat kellene megkeresni, akik alaptalanul vádolnak, és nem vállalják névvel a levelet. Miért pont akkor írták a nyílt levelet, amikor el vagyok utazva? Kinek készítik elő a pozíciómat?” – fogalmazott a kérdésre írt válaszában a vezérigazgató.

Szentes József utódja Leon Bărbulescu, a személyszállítási részleg karbantartási osztályának vezetője lett. A magyar szakembert egyébként 2015. március 10-én nevezték ki a Román Vasúti Társaság személyszállítási osztályának élére, mandátumát idén januárban 2018. március 22-ig meghosszabbították.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.