Felhívás!

USR: Florin Cîţu és Klaus Iohannis voltak a válság kirobbantói

USR: Florin Cîţu és Klaus Iohannis voltak a válság kirobbantói Románia

A jelenlegi válság kirobbantója nem a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) volt, hanem Florin Cîţu ügyvezető kormányfő és Klaus Iohannis – közölte pénteken a Facebook-oldalán az USR.

A párt az államfő brüsszeli sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentésére reagált. Klaus Iohannis a pénteki EU-csúcs előtt arról beszélt az USR nevének említése nélkül az újságíróknak, hogy “az utóbbi napokban megmutatkozott, kik voltak a válság kirobbantói, kik azok, akik a reformok megvalósítása helyett krízishelyzetet okoztak”.

Replikájában az USR emlékeztetett arra, hogy Florin Cîţu volt az, aki menesztette a kormányból a minisztereiket, “leállította az igazságszolgáltatás reformját, pénz nélkül hagyta az egészségügyet a járvány negyedik hulláma előtt, 50 milliárd lejjel tömte ki a helyi kiskirályok zsebét és elutasította egy jobboldali többség kialakítását”.

A párt szóvivője, Ionuţ Moşteanu szerint Klaus Iohannis becsapta azokat a választókat, akiknek szavazataiért cserében azt ígérte, hogy “megszabadítja őket a PSD-től”. A parlamenti képviselő “politikai aljasságnak” nevezte az államfőnek azt az állítását, hogy az USR akadályozta meg az igazságszolgáltatás, a közigazgatás és a nyugdíjrendszer reformját.

Pénteki Facebook-bejegyzésében a politikus emlékeztette az államfőt arra, hogy az USR korábban utcára vonult a Liviu Dragnea által vezetett PSD ellen, küzdött a tisztességes igazságszolgáltatásért és az európai Romániáért.

“Amikor kormányra léptünk, figyelmeztettük őket (a PNL-t – szerk. megj.) arra, hogy vége a fű alatti politikai játszmáknak. Megtagadtuk a kiskirályok lefizetésére szánt 50 milliárd lejes pénzlenyúlás aláírását. Elutasítottuk az inkompetens jelöltjeik kinevezését az állami vállalatok élére. És ez zavarta őket” – írta bejegyzésében Moşteanu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.