Felhívás!

FRISSÍTVE: Ünnepi kormányülést tartanak Gyulafehérváron

FRISSÍTVE: Ünnepi kormányülést tartanak Gyulafehérváron Románia

Ünnepi ülést tart a kormány Gyulafehérváron az egyedülés centenáriumának tiszteletére. FRISSÍTÉS: A kormánytagokat bekiabálásokkal fogadták. Dăncilă elmondta: Továbbra is az országot és az állampolgárokat szolgáló közpolitikákat fognak gyakorlatba ültetni.

Az ünnepi kormányülést a gyulafehérvári várban tartják 10:30 órai kezdettel. Ezt követően a kormány és a tanügyi reprezentatív szakszervezeti szövetségek, illetve a kormány és az építővállalatok szövetsége közötti megállapodások aláírására kerül sor Viorica Dăncilă miniszterelnök részvételével.

A kormányülés előtt a miniszterelnök meglátogatja a gyulafehérvári Egyesülés-emlékművet, találkozik Irineu Pop gyulafehérvári érsekkel és megkoszorúzza Mihai Viteazul lovasszobrát.

FRISSÍTÉS: Bekiabálásokkal fogadták a kormánytagokat

Kormányellenes jelszavakat skandált egy kisebb csoport Gyulafehérváron, amikor a Dăncilă-kabinet tagjai Mihai Viteazul lovasszobrát koszorúzták meg.

A román nemzeti himnusz elhangzása előtt és után néhány fős csoport olyan szavakat skandált a kormány tagjai irányába, mint “Lemondani!”, “Inkompetensek!”, és “Szakadék felé tart az ország!”

Egy másik csoport viszont megtapsolta a kormány tagjait a gyulafehérvári lovasszobornál.

FRISSÍTÉS 2: “A kabinet mandátumának legmegindítóbb pillanata”

“Valószínűleg a kabinet mandátumának legmegindítóbb pillanata” a gyulafehérvári centenáriumi kormányülés, mondta Viorica Dăncilă miniszterelnök csütörtökön a gyulafehérvári vár Egyesülés termében.

A Gyulafehérváron tartott ünnepi kormányülésen Dăncilă a kabinet tagjai “történelmi privilégiumának” nevezte, hogy az egyesülés centenáriumán a román kormány miniszterei lehetnek, és leszögezte, továbbra is az ország és az állampolgárok érdekét szolgáló közpolitikák megvalósítására fognak törekedni.

“A kormány szimbolikus ülése nagy jelentőséggel bír, amelyet itt, Gyulafehérváron élünk meg, nemcsak azért, hogy ünnepeljünk, hanem azért is, hogy a jövőre gondoljunk. Minden erőfeszítésünk, minden kezdeményezésünk, minden intézkedésünk azt a célt szolgálja, hogy európai és nemzetközi szinten is modern, aktív, dinamikus, szilárd gazdasággal és egységes társadalommal rendelkező Romániát építsünk” – mondta a miniszterelnök.

Az ünnepi ülés kezdetén egy kisfiú énekelte el a román nemzeti himnuszt, majd levetítettek egy, a centenáriumból készült filmet Romániáról.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.