Felhívás!

Teodorovici: A külföldi munkavállalással kapcsolatos nyilatkozatom nem tükrözi a kormány álláspontját

Teodorovici: A külföldi munkavállalással kapcsolatos nyilatkozatom nem tükrözi a kormány álláspontját Gazdaság

Az uniós országokban való munkavállalás korlátozásával kapcsolatos nyilatkozata nem tükrözi a kormány álláspontját – mondta szerdán Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy rosszul fejezte ki magát, amikor erről beszélt.

A tárcavezető a duális oktatásról és a munkaerőhiányról tartott keddi vitán azt mondta, más uniós tagállamok pénzügyminisztereinek is felvetette már azt az elképzelését, hogy az EU minden országában azonos időtartamra, öt évre érvényes munkavállalási engedélyt vezessenek be, amely ne legyen meghosszabbítható. Teodorovici azzal érvelt, hogy ha valaki például Németországban rendszeresen megkapja a munkavállalási engedélyt, soha nem fog onnan visszatérni Horvátországba vagy Romániába, ahonnan elvándorolt.

“Az a nyilatkozat semmiképpen nem tükrözi a kormány álláspontját, a kabineten belül nem volt szó erről” – tért vissza szerdán egy nappal korábbi kijelentésére a pénzügyminiszter. Hozzátette, egy európai szintű, “informális keretek között” lezajlott megbeszélésen több ötlet, javaslat is felmerült a munkaerőhiány jelentette probléma kapcsán, és ő ama meggyőződésének adott hangot, hogy “EU-szinten kell megoldásokat találni arra, hogy – különféle intézkedésekkel, adókedvezményekkel – ösztönözzék a munkaerő visszatérését abba az országba, ahonnan elvándorolt”.

A tárcavezető rámutatott, “nincs szó semmiféle korlátozásról”, csak rosszul fejezte ki magát. Teodorovici ugyanakkor biztosított mindenkit, hogy Európa-párti nézeteket vall, és kizárólag a román állampolgárok érdekeinek szem előtt tartásával cselekszik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.