Hirdetés
Hirdetés

Újraalakul az ALDE képvizelőházi frakciója

Újraalakul az ALDE képvizelőházi frakciója Románia

Újraalakul a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) képviselőházi frakciója – jelentette be Ion Cupă képviselő, hozzátéve, hogy ismét csatlakozik a csoporthoz, amelyből szeptember elején lépett ki.

Hirdetés
Hirdetés

Ion Cupă hétfői közleményében rámutat, az ALDE-s kollégáival folytatott egyeztetések után úgy határoztak, a pártba való visszatérésével újraalakítják az alakulat alsóházi frakcióját. Bevallása szerint azért döntött így, hogy “a több ezer ALDE-tagnak legyen lehetősége küldöttként jelen lenni a szavazókörzeteknél a soron következő választásokon”. “Így fejezem ki tiszteletemet azok iránt, akik az évek során erőfeszítéseket tettek azért, hogy életben tartsák az ALDE-t, amely lehet, hogy jelenleg a legjelentősebb liberális erő lenne, ha nem érték volna támadások minden oldalról” – teszi hozzá.

A Dolj megyei képviselő kiemeli, “a vezetőknél és azok büszkeségénél” sokkal fontosabb azoknak a munkája, akik áldozatok árán és jóhiszeműen dolgoznak a párt érdekében.

A képviselőház hétfői ülésén Toma Petcu a plénum előtt is bejelentette, hogy benyújtotta a szükséges iratokat az ALDE-frakció újraalakítása érdekében.

Mint mondta, ő maga lesz az ALDE képviselőházi frakciójának elnöke, a csoport tagjai pedig: Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Andrei Gerea, Dumitru Lovin, Ion Cupă, Toma Petcu, Marius Surgent, Varujan Vosganian, Adrian Mocanu, Daniel Olteanu, Doru Mihai Oprişcan, Eusebiu-Manea Pistru-Popa és Ion Tabugan.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük