Hirdetés
Hirdetés

Újabb utcai tiltakozásokat helyeztek kilátásba a közúti szállítók

Újabb utcai tiltakozásokat helyeztek kilátásba a közúti szállítók Románia

Újabb utcai tiltakozásokba kezdenek csütörtöktől a közúti szállítók, amennyiben a kormány nem fogadja el a kalóztevékenység visszaszorítását célzó, három héttel ezelőtt beígért sürgősségi rendeletet – tájékoztat közleményében a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR).

A COTAR kéri a kormánytól, hogy haladéktalanul orvosolja a helyzetet, “és zárja ki a közutakról az álszállítókat, ahogyan teszi azt az álorvosokkal, az álpapokkal vagy az álügyvédekkel”.

Hirdetés
Hirdetés

A csütörtökre kilátásba helyezett tiltakozásra a COTAR szerint több mint ötezer járművet várnak, amelyek a kormány épülete előtti térről a Sajtóházig (Casa Presei) vonulnak. Ha ezek után sem teljesítik követeléseiket, a közúti szállítók hetente nagyszabású tüntetést tartanak majd Bukarestben, megbénítva a forgalmat az ország minden részéről érkező autóbuszokkal, kisbuszokkal, taxikkal – áll a közleményben.

A Răzvan Cuc szállításügyi és Daniel Suciu regionális fejlesztési miniszterrel folytatott február végi egyeztetést követően a COTAR lefújta a hónap utolsó napjára beharagozott tiltakozásokat, és úgy döntött, megvárja, hogy – az ígéreteknek megfelelően – tegyék közzé a fejlesztési tárca honlapján a taxistörvény módosításairól szóló tervezetet, a kormány azonban még nem fogadta el a jogszabályt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük