Felhívás!

Újabb tízezer lejes bírságot rótt ki a CNA a magyar közösséget sértegető Realitatea TV-re

Újabb tízezer lejes bírságot rótt ki a CNA a magyar közösséget sértegető Realitatea TV-re Románia

Újabb tízezer lejes bírságot rótt ki az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a magyar közösséget sértegető Realitatea TV-re – tájékoztat az RMDSZ kedd esti közleménye.

A dokumentum szerint a Talk News december 4-i adásában, a gyulafehérvári nyilatkozat televíziós vitáján nem adták meg a válaszadás lehetőségét Tánczos Barna szenátornak, Denise Rifai műsorvezető pedig megvető kijelentésekkel illette a magyar közösség törekvéseit. Az Audiovizuális Tanácsot (CNA) a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat értesítette a tapasztalt visszaélésről, amely a televízióra kirótt bírság mellett a műsorvezetőt is elmarasztalta.

Tánczos Barnát annak apropóján hívták be a december 4-i műsorba, hogy a szövetség aznap iktatta az 1918-as gyulafehérvári ígéretek kisebbségekre vonatkozó részének törvényerőre emelését célzó kezdeményezését a parlamentben. A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszában leszögezte, az RMDSZ-t képviselő szenátorának bár lehetőséget biztosítottak arra, hogy részt vegyen a televíziós vitán, többször nem adtak szót neki, illetve az erdélyi magyarokra és jogos követeléseikre nézve is sértő kijelentéseknek adtak teret a műsor szerkesztői.

A CNA döntését, amely szerint Denise Rifai súlyosan átlépte a törvény által rögzített kereteket, üdvözlendőnek tartja Tánczos Barna.

“Örvendek, hogy van egy hatékony jogvédő szolgálatunk, amely figyelemmel követi az ehhez hasonló eseteket, és azonnal fellép, ha az erdélyi magyar kisebbséget ért diszkriminációt észlel. Nem elfogadható, hogy egy vitaműsorban szóhoz sem juthatunk, ha a magyar közösség jogos elvárásait akarjuk ismertetni. Remélem, hogy nemcsak a megbüntetett, hanem minden műsorvezető tanul az esetből, és a jövőben betartja a törvényeket és a szabad sajtó írott és íratlan etikai szabályait” – idézi a közlemény az RMDSZ szenátorának szavait.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 6., 9:33
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Denise Rifai egy jordaniai influens uzletember lanya,aki angol es arab nyelvszakot vegzett,aztan bekerult a Realitatea tv musorszerkesztoi koze.Egy gazdag arab csalad sarja.Muzulman,es arrol hires,hogy musoraiban minden meghivottal szemben(a romanokkal is!)nagyon szenvtelen ! Alina Gorghiu meg a PNL listaira is fol akarta venni,mert sok-sok penzt latott a kis pofatlanba. Ez van,ide jutott Romania a hatalmas korrupcio vegett,hogy orszagunkban arabok,”pajszosok” es mindenfele jott-ment kulfoldiek osztogatjak az eszt,a roman median keresztul!

 • User
  Dátum: 2019. február 6., 10:10
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az is hibás aki 1 olyan pöcegödörbe megy szerepelni! 10.000 lej bagópénz 1 tv csatornának, 1 perc reklámból kifizeti! Rares bogit kellene leültetni meg a tulajdonost, h ilyeneket megengednek! Köszönjük neked udmr, h kiállsz a magyarokért, veletek johannis németjeieként végezzük hamarosan!!!!