Felhívás!

FRISSÍTVE: Több állami hatóság kivizsgálásba kezdett az olasz álsebész ügyében

FRISSÍTVE: Több állami hatóság kivizsgálásba kezdett az olasz álsebész ügyében Románia

Belső kivizsgálásba kezdett a bukaresti közegészségügyi igazgatóság (DSP) annak megállapítására, hogy milyen körülmények között kapott orvosi bélyegzőt Matteo Politi olasz állampolgár, aki több klinikán is műtéteket hajtott végre, anélkül, hogy erre joga lett volna.

A fővárosi közegészségügyi igazgatóság leszögezi, Matteo Politi nevére 2018 márciusában állította ki az orvosi bélyegzői sorszámot az Orvosi Információs és Biostatisztikai Iroda. Az intézmény vezetősége belső kivizsgálást tart, és a törvényes eljárás értelmében a közegészségügyi igazgatóság fegyelmi bizottságának bevonásával veszik górcső alá, miként történhetett meg, hogy a hivatal egyik tisztviselője jóváhagyta Matteo Politi kérelmét – derül ki a DSP honlapján közzétett tájékoztatásból.

Ebben azt is közli az intézmény, hogy a Politi számára bélyegzői kódot jóváhagyó alkalmazottat a kivizsgálás lezárásáig egy másik osztályra helyezték át.

Az Orvosi Információs és Biostatisztikai Iroda széles körű ellenőrzésbe kezdett annak megvizsgálására, hogy milyen körülmények között bocsátották ki az orvosi bélyegzői kódokat a 2018-as év folyamán.

A közegészségügyi igazgatóság ugyanakkor leszögezi, mélységesen sajnálja a történteket, és mindent megtesz, hogy hasonló eset a jövőben ne ismétlődhessen meg.

A sajtóban kedden jelent meg a hír, miszerint egy hamis plasztikai sebész Románia öt egészségügyi intézményében végzett műtéteket anélkül, hogy erre joga lenne.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter az eset kapcsán azt nyilatkozta, az általa vezetett szaktárca nem ismerte el az olasz férfi orvosi oklevelét, ennek hiányában pedig nem kaphatta meg az orvosi kamara jóváhagyását hivatása szabad gyakorlásához. Így törvénytelenül alkalmazták munkáltatói – tette hozzá Pintea.

Az orvosi kamara közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy Politi Matteo nem szerepel tagjai között, és ideiglenes működési engedélyt sem állított ki ilyen névre.

Ahhoz, hogy valaki orvosi hivatását gyakorolhassa Románia területén, vagy tagja kell hogy legyen az orvosi kamarának, vagy ideiglenes engedéllyel kell rendelkeznie, amelyet szintén az orvosi kamara állít ki.

Az orvosi kamara büntetőjogi feljelentést tett, a minisztérium pedig szintén kivizsgálást indított az ügyben.

FRISSÍTÉS: Elfogták a férfit a határon

Elfogták a határon azt a személyt, aki álorvosként illegálisan végzett műtéteket Romániában – közölte a határrendészet közleménye.

A dokumentum szerint az olasz állampolgár szerda hajnalban, a kürtösi határátkelőnél, a Bukarest-Budapest vonattal akarta elhagyni az országot. A férfi, akinek nevére csalás gyanújával állítottak ki előállítási parancsot, az úti okmányok ellenőrzésénél bukott le.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 6., 10:44
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nem hiába, 15-20 éve még az a hír járta, h ne menj egyetemre, inkább vegyél diplomát a cigányoknál a brassói állomáson! Ugyanez volt érvényes különböző céges papírokra is! Jó lenne ahol lehet, h futtassák le a kiadott oklevelek sorszámát!

 • User
  Dátum: 2019. február 7., 20:21
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Divatok voltak, hadifoglyokat, vezetők feleségeit, muszáj személyeket sokat helyeztek el. Az emberek nem látták viszont a szokott nádpálcás tanító – tanáraikat, mert csak az eszményképek által alkotott sikerélmények voltak valósághűek. Viszont örültek, amikor az eszményi tanárokat mindenfajta intézkedésekkel letitltották. Nem fogják tudni visszatéríteni a kötelező alapozási időt…