Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újabb mandátumot kapott Dan Barna az USR elnökeként

Újabb mandátumot kapott Dan Barna az USR elnökeként Románia

Újraválasztották Dan Barnát a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) élére a párt szeptember 1-5-e között lezajlott belső tisztújításán.

Hirdetés
Hirdetés

Az USR belső választási folyamata során 9314 párttag szavazott, Dan Barna a voksok 65,75%-át kapta meg, azaz 6097-en szavaztak rá.

Barnának két kihívója volt, Cosette Chichirău és Alexandru Surcel. Cosette Chichirău 2907 szavazatot kapott (31,35%), Alexandru Surcel pedig 269-et (2,90%).

A statútum értelmében az USR elnökét a párttagok választják meg elektronikai, titkos szavazás révén. A belső választások eredményét az USR szeptember 14-ére tervezett kongresszusa fogja jóváhagyni, amelyet Temesváron tartanak majd. A kongresszuson választják meg az USR új országos vezetőségét.

Dan Barna 2017-ben, rendkívüli kongresszus eredményeképpen lett az USR elnöke. Az elmúlt két évben a párt tagjainak száma 16.000-re nőtt, helyi szervezeteinek száma pedig elérte az 550-et – olvasható az alakulat közleményében.

Egy hónappal ezelőtt az USR PLUS választási szövetség úgy döntött, hogy Dan Barnát indítja jelöltként az idei államelnök-választásokon.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük