Felhívás!

FRISSÍTVE: Újabb hat képviselő jelentette be kilépését a PNL parlamenti frakciójából

FRISSÍTVE: Újabb hat képviselő jelentette be kilépését a PNL parlamenti frakciójából Románia

Hat liberális párti képviselő jelentette be kedden, az alsóház plénumában, hogy kilép a PNL alsóházi frakciójából és függetlenként folytatja törvényhozói tevékenységét.

Ionel Dancă, Constantin Şovăială, Antonel Tănase, Claudiu Martin Chira, Nicolae Giugea és Gabriel Plăiaşu jelentette be a PNL-frakcióból való távozását.

Ionel Dancă azzal indokolta döntését, hogy a Nemzeti Liberális Párt jelenlegi vezetősége a káoszba sodorta Romániát és összekuszálta a román állampolgárok életét. Dancă nyilvánosan bocsánatot kért azoktól, akik esetében tragikus végkimenetele lett, hogy elhitték a hatóságok állítását, miszerint sikerült leküzdeni a járványt. “Bocsánatot kérek a PNL-tagok és -szimpatizánsok ezreitől, tízezreitől, akik azért harcoltak a politikai kampányok alatt, hogy PSD-mentes legyen Románia kormánya. Ez nem az a normális Románia, amelyet a román állampolgároknak ígértünk” – mondta a politikus, aki azokat a volt kormánykoalíciós partnereket is megkövette, akik hittek a PNL-ben.

Antonel Tănase azt üzente a lakosságnak, olyan időszak jön, amikor “egyesek fáraónak képzelik magukat”. Hozzátette, jobbnak látja, ha a Nemzeti Liberális Párton kívül képviseli ezentúl a liberális eszméket, és közben reménykedik, hogy előbb-utóbb “magához tér” a párt.

FRISSÍTÉS: Violeta Alexandru is kilép

Kilép a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakciójából Violeta Alexandru.

A képviselő szerdán jelentette be döntését, hangsúlyozva, a liberális frakciót elhagyó többi párttársához hasonlóan függetlenként fog tevékenykedni a továbbiakban, “szabad ember” marad, “aki nevén nevezi a dolgokat”.

Violeta Alexandru úgy véli, Florin Cîţu pártelnök tehető felelőssé a PNL jelenlegi problémáiért.

A parlamentben adott nyilatkozatában a politikus bírálta Cîţut, amiért a korábban oly sokat kritizált Szociáldemokrata Párthoz (PSD) való közeledést szorgalmazza. Meglátása szerint a PNL-USR-RMDSZ alkotta koalíció helyreállítása jelentené a legjobb megoldást az ország számára.

Violeta Alexandru már a tizenhatodik törvényhozó, aki kilép a PNL parlamenti frakciójából.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.