Felhívás!

Utolsó előtti helyen áll Kovászna megye átoltottság szempontjából

Utolsó előtti helyen áll Kovászna megye átoltottság szempontjából Kovászna megye

A legmagasabb koronavírus elleni átoltottsági arányt – a 12 év feletti jogosultak 62 százaléka – Bukarestben regisztrálják, ezt követi Kolozs megye – 55 százalékkal és Konstanca megye 50 százalékkal. A legalacsonyabb – 26 százalék alatti – arányt Suceava megyében regisztrálják, majd Kovászna és Bákó megyék következnek, ahol a jogosult lakosság kevesebb mint 30 százalékát oltották be.

Romániában a koronavírus elleni átoltottsági arány a 19,3 millió lakosból mindössze 36,5% – derül ki az oltási kampányt koordináló országos bizottság elnöke által kedden ismertetett adatokból.

November 1-jéig országszerte több mint 7.053.000 embert oltottak be legalább egy adag vakcinával, ebből több mint 6,3 millióan teljeskörűen átoltottak.

Oltási lefedettség Romániában november 2-án:

36,5% a teljes lakosság körében
42% a beoltható lakosság (12 évnél idősebbek) körében
45% a felnőtt lakosság (18 évnél idősebbek) körében

Bukarestben a legmagasabb az átoltottsági arány – a 12 év feletti jogosultak több mint 62%-a kapta meg a vakcina legalább első adagját. Ezt követi Kolozs megye – 55% és Konstanca megye – 50%.

További 13 megyében az arány 40% és 50% között, 21 megyében pedig 30% és 40% között van.

5 megyében – Suceava, Kovászna, Bákó, Botoșani és Giurgiu – az oltási arány 30% alatt van.

Kovászna megyében a teljes lakosság 23 százaléka, a beoltható 12 év fölöttiek 26 százaléka élt az oltás lehetőségével.

A teljes lista:

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 3., 9:07
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Kovászna megyét Bakó megyéhez kellene csatolni ,akkor egy fokkal jobbak lennénk?
  A mellékhatásoktol félnel ha beoltatnák magukat,de a szörnyű következményeitől nem…a kaszás ott áll mellettük és ők az őrangyalukat látják benne.

 • User
  Dátum: 2021. november 3., 10:17
  ÉRTÉKELÉS: 1

  83 éves vagyok,két alkalommal beoltottak a Moderna vakcinával.Hat hónap elteltével programálást akartam kérni a 0214144425-ös telefonon az emlékeztető öltásra,azt a választ kaptam,hogy Kovászna megyében,így Sepsiszentgyörgyön nem oltanak Modernával,azt ajálták,hogy menjek Hargita vagy Brasó megyébe ,ott oltanak Modernával.Szeretném megkérni a Hírmondó szerkesztőségét,ha kitudnák nyomozni az illetékeseknél,hogy mikor számithatunk Moderna tipusu oltásra,és egy következő újságcikkbe tájékoztatni a lakóságot.Megértésüket köszönettel nyugtázom.

 • User
  Dátum: 2021. november 3., 16:47
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Számolunk egy olyan tömeges réteg jellemzőivel, aminek tagjai nemzedékek óta olyan kultúrában szocializálódtak (és felnőttként is folyamatosan erősödik ez a szocializációjuk), ahol kimarad jórészt a közéleti érdeklődés, és az egyének generációról generációra kívül vannak az országos, közéleti dolgokon, arról szakadozottak az információik, noha közel vannak a köztájékoztatás forrásaihoz. Ők is – mint egyébként általában azok tömegei, akiket a „kockázatkerülők” kategóriájába soroltunk – a saját szocializációs közegeikben tájékozódnak, arra figyelnek. Más információ is folyamatosan eléri őket, de az „látószögük peremén” van. Amit a tévé mond: egyik fülükön be, a másikon ki. Azt mondja a hivatalos oltáspárti kampány, hogy „csak hiteles forrásból tájékozódjunk”? Igen, ezt a tanácsot ő valóban eleve követi, mondani se kellett volna neki: ő a maga szempontjából tényleg hiteles forrásból tájékozódik: szomszéd, nagymama, pap bácsi, koma, Juliska, a boltos.

  Ennek csoportnak, de a korábban vázolt kockázatkerülő csoportnak a tagjaira is erősen jellemző, az ami az átlagemberek természetes és gyakori tulajdonsága: a gondolkodásukra nem hatnak a statisztikai adatok, elvont fogalmak, sokkal inkább a konkrét, közeli történetek. Ennek régi iskolapéldája szociálpszichológia tankönyvekben: egy ember bizonyos márkájú kocsit akar vásárolni, mert előnyös statisztikai adatokat olvasott arról, hogy mennyire megbízható, mennyire tartós. Aztán a szomszédja elmondja neki, hogy ne ezt vásárolja meg, mert ismer valakit, aki rosszul pont ezzel a márkával, ezzel a típussal. Tíz emberből nyolc a szomszédra hallgat. – a Transindex.ro portálról – Magyari Tivadar szociológus cikkébôl. Érdemes elolvasni!

  • User
   Dátum: 2021. november 4., 9:14
   ÉRTÉKELÉS: 5

   A keves beteg es keves oltas kozt nincs korrelacio. A keves beteg annak koszonheto, hogy keves a tomegkozlekedesi eszkoz es mobilitas, kisvarosokban, falvakban elnek az emberek, a tombhazakban keves szamu lakas van, a megye izolalt, vasarloero hianyaban inkabb otthon maradnak az emberek es igy tovabb. A keves oltas is ezert van, az izolacionak koszonhetoen elmaradott az emberek gondolkodasa, a kozeletben nincsenek hiteles emberek akikre hallgatni lehetne, nem is tortent megfelelo tajekoztatas, a helyi orvosok gyakrabban kellett volna a hangjukat hallassak.

  • User
   Dátum: 2021. november 4., 10:31
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A megbetegedések száma lakosságarányosan már egy ideje nem itt a legkisebb. Mögöttünk van Krassó-Szörény, Bákó, Beszterce-Naszód, Botosani, Gorj, Hargita, Máramaros, Neamt, Szatmár, Suceava, Vaslui és Vrancea megye is.

 • User
  Dátum: 2021. november 3., 22:57
  ÉRTÉKELÉS: 13

  En ugyan Angliában elek 15 éve, de kísérem az otthoni híreket. Eleinte én is oltás ellenes voltam, de munkahelyem miatt be kellett oltatnom magam, mert fogyatékos diákokat tanítok. Jelentem semmi mellékhatásom nem volt, kivéve egy picit fájó kar. Őszintén én is nagyon nagyon sokáig vacilaltam, hogy mi lenne jó, de már belátom, hogy ebből másképp nincs kiút. Nézzük most meg Angliát ahol emlékezzünk vissza milyen nagyon rosz volt tavaly a helyzet. Viszont most a lakosság több mint 90% be van oltva, és éljük szépen az életünket. Semmi korlátozás nincs, nincs maszk, nincs kijárási tilalom, a gyerekek járhatnak nyugodtan iskolába és úgymond egy majdnem normális életet élünk. Persze létezik a COVID és van is sok beteg, de nincsenek a kórházak leterhelve, mert a be oltottak nem lesznek annyira betegek, hogy kórházi kezelésre szoruljanak, stb, stb stb.
  Én nem biztatok senkit, mindenki saját maga döntse el mit csinál, viszont én nem bántam meg, meg úgy sem, hogy előre én is tartottam tőle és úgy éreztem, hogy az emberi jogsimat sértik és diszkriminalnak az által, hogy nem dolgozhatok oltás nélkül.
  Jó egészséget mindenkinek 😊

  • User
   Dátum: 2021. november 4., 10:44
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Koszonet a hozzaszolasodert, hogy vetted a faradsagot es leirtad a sajat tapasztalatod. Barcsak minel tobben megszolalnanak azokbol, akik beoltattak magukat, hogy oszlassak el az emberek felelmeit. Aki beoltatja magat az ugyanugy fel a mellekhatasoktol, mint mindenki mas, de vallaljak, mert egyelore ez az egyetlen hatasos vedekezes. Sokan nem is onmagukert oltatjak be magukat, hanem, hogy vedjek a csaladjukat, a gyengebbeket.

   • User
    Dátum: 2021. november 4., 14:53
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Igen pontosan, én is bizok az immunrendszeremben, és ahogy fentebb is írtam, én sem magam miatt oltattam be magam, hanem azok a diákok miatt akikkel minden nap kontaktba kerülök és az ő immunrendszeruk nem annyira erős mint az enyém. Plusz meg hat nagyon szeretem a munkám, és nem szeretnek váltani. Arról ne is beszéljünk, hogy dolgoznom kell, mert a számlákat fizetni kell és enni is muszáj.
    De mindenki maga döntse el, én szeretnek továbbra is normálisan élni, utazgatni, moziba járni és hasonlók, tehát ha ezzel hozzájárulók a normális élethez akkor már fel siker.