Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új legfőbb ügyész, DNA-főügyész és DIICOT-főügyész kerestetik

Új legfőbb ügyész, DNA-főügyész és DIICOT-főügyész kerestetik Románia

Elindította hétfőn az igazságügyi minisztérium Románia új legfőbb ügyésze, továbbá a korrupcióellenes ügyészség (DNA), valamint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyészének kiválasztási eljárását.

Hirdetés
Hirdetés

A szaktárca közleménye értelmében a procedúra január 22-éig tart.

A legfőbb ügyészi, illetve a két főügyészi tisztség iránt érdeklőd ügyészek december 23-áig nyújthatják be jelentkezési dossziéjukat.

A válogatáson való részvételre vonatkozó kérelem mellé a jelentkezőknek csatolniuk kell többek között egy tevékenységi tervet, önéletrajzukat, valamint a szakmai tevékenységüket kiértékelő legutóbbi jelentést – ismerteti honlapján a szaktárca.

A törvény által előírt feltételeknek megfelelő pályázók listáját december 24-én teszik közzé a minisztérium weboldalán. A jelöltek meghallgatására január 14-e és 17-e között kerül sor, az eredményeket január 21-én hozzák nyilvánosságra.

Az igazságügyi miniszter által a legfőbb ügyészi, továbbá a DNA- és DIICOT-főügyészi tisztségre kiválasztott jelöltek kinevezését előbb a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének kell véleményeznie, ezt követően pedig a tárcavezető elküldi a javaslatokat az államfőnek – ismerteti az eljárást a szaktárca.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük