Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hatodszor kapta meg Lionel Messi az Aranylabdát

Hatodszor kapta meg Lionel Messi az Aranylabdát Sport

A France Football hétfő esti, párizsi gáláján a Barcelona argentin támadója, Lionel Messi vehette át a 2019-es Aranylabdát, ezzel hatodszor érdemelte ki a labdarúgás világának legnagyobb egyéni elismerését, amivel megelőzte az ötszörös győztes Cristiano Ronaldót.

Hirdetés
Hirdetés

A 32 éves futballista legutóbb 2015-ben nyert, akkor a FIFA-Aranylabdát vihette haza (2010 és 2016 között a France Football magazin által alapított Aranylabdát és a FIFA év játékosa díját vonták össze), előtte pedig 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben győzött. Messi a 2018/19-es szezonban bajnok lett a Barcelonával, valamint spanyol gólkirály és európai aranyciős lett, 34 mérkőzésen 36 gólt szerzett.

A 2018-as győztes, Luka Modric adta át a díjat a Barcelona csapatkapitányának, aki a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool holland védőjét, Virgil van Dijket előzte meg a szavazáson.

A legjobb U21-es játékosnak járó Kopa-trófeát – amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak – a nyáron az Ajaxból a Juventusba szerződött holland középső védő, Matthijs de Ligt nyerte.

A legjobb kapusnak járó Jasin-díjat Alisson Becker vehette át. A Liverpool brazil kapusa Bajnokok Ligáját és Copa Américát nyert, valamint ő lett a Premier League és a BL legjobb kapusa is. Alisson az első hálóőr, aki kiérdemelte az elismerést, megelőzve a német Marc-André ter Stegent (Barcelona) és honfitársát, Edersont (Manchester City). Érdekesség, hogy a díj névadója, Lev Jasin az egyetlen kapus aki kiérdemelte at Aranylabdát, még 1963-ban.

A másodjára odaítélt női Aranylabdát az idei világbajnokságon a címét megvédő amerikai válogatottból Megan Rapinoe kapta: a 34 éves játékos elsősége nem volt meglepetés, mivel a franciaországi vb-n is a legjobb futballistának választották, miután hat találattal társgólkirály lett.

(m4sport.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük