Felhívás!

Túszul ejtett majd meggyilkolt két munkást egy oneşti-i férfi

Túszul ejtett majd meggyilkolt két munkást egy oneşti-i férfi Románia

Túszul ejtett majd meggyilkolt két munkást egy oneşti-i férfi.

Gabriela Ciobanu, a Bákó Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) szóvivője elmondta: a két munkás egy kényszervégrehajtott lakásban dolgozott, amikor megjelent a volt tulajdonos és egy késsel fenyegetőzve túszul ejtette őket.

Telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra és közölte, hogy megöli a túszait.

A helyszínre karhatalmi erőket és egy rendőrségi tárgyalót küldtek.

A kezdetben nyugodtnak tűnő 68 éves férfi agresszívvá vált, ezért a rendőrség rátörte az ajtót, és lábon lőtte a késsel felfegyverzett támadót.

A rendőrség két munkást talált a lakásban, több szúrt sebbel, megpróbálták megmenteni életüket, de nem jártak sikerrel.

Az agresszort kórházba szállították.

Rendőrség: az ügyben az hozott kedvezőtlen fordulatot, hogy az egyik áldozat rátámadt az agresszorra

Az oneşti-i kettős gyilkosság ügyében az hozott kedvezőtlen fordulatot, hogy miután a rendőrségi tárgyalónak többórás munka nyomán sikerült úrrá lennie a helyzeten, az egyik túszul ejtett személy rátámadt az agresszorra, mire az több késszúrást mért áldozataira – nyilatkozta kedden az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) bűnügyi nyomozó részlegének (DIC) helyettes vezetője.

Anton Cristian Gheorghe főbiztos szerint az oneşti-i rendőrség képviselői öt perccel azután, hogy a munkásokra késsel támadó férfi értesítette őket a 112-es egységes segélyhívószámon, már a helyszínre érkeztek, majd két órával később, 13 óra 53 perckor, egy intervenciós csoporttal együtt egy otthonról behívott szakképzett tárgyaló is jött a bákói rendőrségtől.

A tárgyaló erőfeszítései révén “ellenőrzés alá került a helyzet”, ám 16 óra 55 perckor kedvezőtlen fordulat állt be, mert “az egyik áldozat megpróbált rátámadni az agresszorra”, mire az több késszúrást mért a túszul ejtett személyekre. Az így keletkezett zajra a rendőrség betörte az elbarikádozott bejárati ajtót, de a két túsz életét nem sikerült megmenteni.

Előzetes letartóztatásba helyeznék az agresszor feleségét

Előzetes letartóztatásba helyeznék annak a férfinak a feleségét, aki hétfő este túszul ejtett, majd meggyilkolt két munkást Oneşti-en – nyilatkozta kedden az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) bűnügyi nyomozó részlegének (DIC) helyettes vezetője.

Anton Cristian Gheorghe főbiztos szerint az asszony ugyanabban a tömbházban, egy emelettel fennebb tartózkodott, ahol az incidens történt, és folyamatosan biztatta férjét, hogy helyes, amit tesz.

Az asszonyt előállították és szabadságtól való megfosztásban való bűnrészességgel gyanúsítják.

Férjét, a kettős bűncselekmény elkövetőjét korábban már négyszer – 1987-ben, 1991-ben, 1992-ben és 2010-ben is – elítélték, legutóbb Olaszországban, alkohol vagy kábítószer hatása alatti vezetés miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások