Felhívás!

Turcan: Orban három minisztériumot adott cserébe a házelnöki tisztségért

Turcan: Orban három minisztériumot adott cserébe a házelnöki tisztségért Románia

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke kijelentette szombaton, hogy Ludovic Orban pártelnök a kormánykoalíció megalakításáról folytatott tárgyalások során három fontos minisztériumot “elcserélt” a képviselőház elnöki tisztsége megszerzéséért: az európai alapokét, a szállításügyit és a regionális fejlesztési minisztériumot.

“Azt hiszem, minden felelősségteljes PNL-s joggal volt elégedetlen ezzel a cserével, amely alapjában véve gyengítette a PNL kormányon belüli erejét. A miniszterelnöki tisztség a PNL-t illette meg, mert ez érte el a legjobb eredményt a választásokon, és a másik három minisztériumot átengedte a képviselőház-elnöki tisztségérért cserébe” – mondta Turcan Nagyszebenben, ahol Florin Cîţu kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatót.

Ludovic Orban korábban azt nyilatkozta Botoşani-ban, hogy a kormánykoalíciós tárgyalások során elhagyták a tárgyalótestületbe választott, pártbéli csapattársai. “Elhagyott Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, nemcsak hogy elhagytak a tárgyalások során, de még az országos politikai bizottság szabályellenes összehívását is ki akarták provokálni, hogy repítsék a levegőbe a koalíció létrehozását” – fogalmazott a PNL elnöke.

“Nincs semmi titkom, senki nincs olyan információ birtokában, ami árthatna nekem”

Ludovic Orban kijelentette vasárnap, hogy nincsenek titkai, és hogy senki nincs olyan információ birtokában, ami veszélyeztetné politikai karrierjét. Kifejtette, 31 évi közéleti tevékenysége alatt sok ellensége volt, akik támadást indítottak ellene, de a legtöbb ilyen kísérletről kiderült, hogy igaztalan állításokon, sőt, rágalmazásokon alapult.

Orban ezzel arra a kérdésre válaszolt, hogy aggódik-e, milyen titokról ránthatja le a leplet a PNL első alelnöke, Rareş Bogdan a kormányalakítási tárgyalások kapcsán, amikor állítólag Orban három fontos minisztériumot cserélt el a képviselőház-elnöki tisztségért, anélkül, hogy erről konzultált volna pártbéli kollégáival.

“31 éve vagyok a közéletben, nincs semmi titkom, senki nincs olyan információ birtokában, ami árthatna nekem, mert hála Istennek karrierem során épp elég ellenfelem volt, mindenki kimondta, ha valami rosszat kellett kimondania rólam, a legtöbb esetben igaztalan dolgokat, sőt, olykor rágalmakat” – fogalmazott a PNL és a képviselőház elnöke.

Hozzátette, nem szokása a sajtón keresztül vitatkozni pártbéli kollégáival.

Korábban a PNL első alelnöke, Rareş Bogdan felszólította Ludovic Orbant egy televíziós nyilatkozatban, hogy hagyjon fel a “piszkos kampánnyal”, és úgy vélekedett, hogy a pártelnök kijelentéseinek a párton belül kell maradniuk.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 13., 15:47
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Teged pedig miniszteri barsonyszekbe huppantott , menesztve egy aranylag fekeszult miniszter asszonyt!! Tovabb kene lass az orrodnal es hallgatni….nagyon hallgatni.

 • User
  Dátum: 2021. június 14., 14:43
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Há mindig úgy van, hogy akit a legtöbbet segítettél az hálálja meg a segítséget egy hátbaszúrással. Má a rómaiaknál is így volt!