Felhívás!

Sárga jelzésű viharriadó lesz érvényben szombaton csaknem az egész országban

Sárga jelzésű viharriadó lesz érvényben szombaton csaknem az egész országban Életmód

Két sárga jelzésű (elsőfokú) figyelmeztetést is kiadott szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM): az egyik szombaton 21 óráig érvényes majdnem az egész ország területén, a második vasárnap hajnali 2-től reggel 10 óráig az ország 18 megyéjében.

Mindkét figyelmeztetés légköri instabilitásra vonatkozik.

A meteorológusok szerint szombaton a domb- és hegyvidéken, valamint Erdélyben, Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában, a Bánság déli részein és Moldva egyes területein viharok támadnak, a lehulló csapadékmennyiség meghaladhatja a 25-30 litert, helyenként pedig akár a 40 litert is négyzetméterenként. Ez a figyelmeztetés csak Szatmár, Szilágy, Botoşani, Iaşi, Vaslui megyére nem érvényes, illetve Temes, Bihar, Kolozs és Arad megyére csak részlegesen.

Vasárnap hajnali 2 és reggel 10 óra között nagy mennyiségű esőre kell számítani a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdély nagy részében és Moldva északi régióiban. Felerősödik a szél, villámlás, mennydörgés és heves záporok zárhatók. A lehulló csapadékmennyiség meghaladhatja a 25-30 litert, helyenként pedig akár a 35-40 litert is négyzetméterenként.

A vasárnapi sárga kód a következő megyékre érvényes: Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Fehér, Szeben, Bihar, Hunyad, Arad, Temes és Krassó-Szörény.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.