Felhívás!

FRISSÍTVE: Turcan: három forgatókönyv lehetséges a tanévvel kapcsolatban

FRISSÍTVE: Turcan: három forgatókönyv lehetséges a tanévvel kapcsolatban Románia

Három forgatókönyv jöhet szóba a tanévvel kapcsolatban – mondta el hétfőn az RFI-nek adott interjújában Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes. FRISSÍTÉS: A tanügyminiszter szerint jelenleg nem merül fel a tanév befagyasztása.

A kormányfőhelyettes szerint az első forgatókönyv értelmében a tanítás folytatódik, és a vizsgákat megtartják az eredetileg tervezett időpontban. Turcan azonban úgy véli, ennek viszonylag csekély az esélye, mert a jelek szerint az oktatás felfüggesztését meg kell majd hosszabbítani az eredetileg bejelentett határidőn túlra.

A második elképzelés az, hogy az iskolai év tovább tart majd és – ennek megfelelően – a vizsgákat is későbbi időpontban szervezik meg, a harmadik lehetőség pedig a tanév megismétlése.

Turcan kifejtette: a döntést “igen nehéz” meghozni, de mindenképpen figyelembe veszik majd az oktatási minisztérium elemzését is, amely azt vizsgálja, hogy mennyire hatékony a közszolgálati televízió közreműködésével elindított iskolatévé-program.

“Az alapelv az, hogy semmilyen vizsgán nem lehet számon kérni olyan anyagot, amit nem adtak le” – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Tanügyminiszter: jelenleg nem merül fel a tanév befagyasztása

Jelenleg nem merül fel sem a tanév befagyasztásának, sem a vizsgák elhalasztásának lehetősége – jelentette ki hétfőn Monica Anisie tanügyminiszter.

“Az a célunk, hogy sem a tanulók, sem a tanárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe. Szeretném világossá tenni, hogy jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amely a tanév befagyasztásával számolna” – mondta a tárcavezető, aki hozzátette: a minisztériumi intézkedésekről azt követően tájékoztatnak, hogy “tiszta kép alakul ki arról, ami történik”.

Anisie arra ösztönözte a tanulókat és az egyetemistákat, hogy maradjanak otthon és tanuljanak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.