Felhívás!

Turcan: a PNL-kabinet legalább további négy évig képes lesz kormányozni Romániát

Turcan: a PNL-kabinet legalább további négy évig képes lesz kormányozni Romániát Románia

A liberális párti kormány eddigi intézkedéseivel bebizonyította, hogy képes további négy évig kormányozni Romániát – jelentette ki Raluca Turcan, a PNL első alelnöke a párt országos tanácsának ülésén.

“Olyan politikai érettséget értünk el, amilyennel egyetlen más romániai párt sem büszkélkedhet, és nemcsak a PSD-t, ezt a veszélyes ellenfelet győztük le, hanem bebizonyítottuk, hogy megvan az erőnk szilárd véleményekkel állni a románok elé, és meg is valósítani elképzeléseinket” – mondta Turcan, hozzátéve, a PNL-kabinet bebizonyította, hogy legalább további négy évig képes lesz kormányozni Romániát.

Turcan arról számolt be, hogy a 2019-es költségvetést a kormány több mint tízmilliárd lejnyi számla kiegyenlítésével zárta le, felszámolta az üzemanyagra kivetett pótlólagos jövedéki adót és a részmunkaidős szerződések túladóztatását.

Gheorghe Flutur, a liberális párti helyi választott képviselők elnöke kifejtette, a PNL legnagyobb feladata most az előre hozott választások megszervezése, mert ‘nem lehet a végtelenségig 20%-kal kormányozni’.

Flutur arra kérte a PNL vezetőségét, hogy legkésőbb március elsejéig nevesítse jelöltjeit a helyhatósági választásokra.

A PNL országos tanácsának vasárnapi ülésén jóváhagyták azt a megállapodást, amely szentesíti a Szociálliberális Mozgalom beolvadását a Nemzeti Liberális Pártba.

Orban: nem hagyom, hogy a jelenlegi parlamenti többség bíráskodjon fölöttem

Zaklatott idők jönnek, de a Nemzeti Liberális Pártnak meg kell nyernie a közelgő választásokat – jelentette ki Ludovic Orban kormányfő és PNL-elnök a párt országos tanácsának vasárnapi ülésén.

Orban úgy fogalmazott, “zaklatott” időszak következik, mert a kormány parlamenti támogatása a PNL 21 százaléka mellett különböző pártokéból áll össze, amelyek bizonyos kérdésekben más álláspontot képviselnek, és így “nagyon nehéz Romániát kormányozni”.

“Nem tudom, mi fog történni a parlamentben, de tisztán megmondom: nem hagyom, hogy a jelenlegi parlamenti többség bíráskodjon fölöttem, amelynek semmi köze Románia érdekeihez. Nem félek tőlük” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, most a PNL legfontosabb feladatának tekinti, hogy megnyerjék a helyhatósági és parlamenti választásokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások