Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tüntetésekkel fenyegetnek a tanügyi szakszervezetek

Tüntetésekkel fenyegetnek a tanügyi szakszervezetek Románia

Utcára vonulnak a szakszervezetek, ha a kormány nem teszi lehetővé a diákok otthoni nyáltesztes szűrését, és továbbra is a tanügyi alkalmazottakra hárítja ezt a feladatot.

Hirdetés
Hirdetés

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) és a Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség csütörtöki közleményében figyelmeztetett, hogy ha a kormány nem módosítja kérésüknek megfelelően a nyáltesztes szűrés útmutatóját, tagjaik november 22-én, hétfőn 13 órától sztrájkőrséget fognak tartani a prefektusi hivatalok és az egészségügyi tárca székhelye előtt.

A két szakszervezeti szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy megbénítaná a tanítást, és fertőzési gócokká változtatná a közoktatási intézményeket, ha a gyerekek tesztelését a tanügyi alkalmazottaknak kell elvégezniük, nem beszélve arról, hogy a pedagógusokat is kitennék a fertőzés veszélyének, mert védőfelszerelést nem biztosítanának számukra.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy az elmúlt időszakban az oktatási rendszer működését érintő fontos döntések a tanügyben dolgozók és a diákok véleményének teljes figyelmen kívül hagyásával születtek. Szerintük ilyen döntés volt az is, hogy a kényszervakációt követően a tanügyi alkalmazottak átoltottsági szintjétől tették függővé a jelenléti oktatást az iskolákban és óvodákban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 18., 17:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  De a kényelmes online oktatásért nem vonunak utcára. A 60%-os küszöbért nem vonultak utcára! Ha egy kicsi dolgozni kellene egyből szöknek!

 • User
  Dátum: 2021. november 19., 9:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ebben a szar tanugyben minden ellen tuntetnek, kiveve a jo nagy fizeteseiket, az termeszetes. Nezzetek most minuszt, hogy felelednek az otthon lappango online tanarok.