Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

További hat romániai beteget szállítanak németországi kórházakba

További hat romániai beteget szállítanak németországi kórházakba Románia

További hat, súlyos állapotban lévő romániai koronavírusos beteget szállítanak repülővel szerdán Németországba.

Hirdetés
Hirdetés

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, a fővárosi egészségügyi intézményekben ápolt páciensek kezelése müncheni és nürnbergi kórházakban folyatódik, és van köztük egy fiatal is. Ezt a segítséget a német állam ajánlotta fel Romániának.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a koronavírusos betegek közül sokan túl későn kerülnek kórházba. Ezért azt szorgalmazza, hogy mielőbb forduljanak háziorvosukhoz az igazoltan fertőzött személyek, amint megtudták, hogy a teszteredményük pozitív.

Raed Arafat figyelmeztetett arra is: az új fertőzések számának csökkenése nem jelenti azt, hogy többé nincs szükség az oltásra és a járványügyi szabályok betartására. „Az esetszám csökken, de még mindig nagyon magas” – jelentette ki.

Romániából eddig 73, súlyos állapotban levő koronavírusos beteget szállítottak külföldi kórházakba, 22-en közülük meghaltak – közölte az államtitkár.

A szerdai volt a Németországba tartó immár harmadik repülőgép, amelyeken összesen 18 intenzív terápiás ellátásra szoruló beteget szállítottak németországi kórházakba. Korábban Magyarországra, Lengyelországba és Ausztriába szállítottak romániai betegeket.

Raed Arafat hozzátette: várható volt, hogy nem mindenki életét sikerül megmenteni a befogadó országokban, hiszen kritikus állapotban levő betegeket szállítottak külföldre azért, hogy még egy esélyt adjanak a megmentésükre.

(Agerpres/MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük