Felhívás!

Turistalátványossággá vált a 47 évig ugyanazon a helyen parkoló autó

Turistalátványossággá vált a 47 évig ugyanazon a helyen parkoló autó Külföld

Igazi látványossággá vált az az öreg autó, amelyet tulajdonosa 1974-ben parkolt le az utcán, az Olaszország északkeleti részén fekvő Coneglianóban. A járgány a következő 47 évben egyetlen centit sem mozdult a helyéről.

Az 1961-es évjáratú Lancia Fulviát, amely 47 éve állt az olasz város egyik utcáján, a legtöbben a Google Street View segítségével nézték meg, sok turista azonban személyesen is felkereste a helyszínt, hogy megnézhesse – írja az olasz sajtóra hivatkozva az Independent.

A Fulvia tulajdonosa, a 94 éves Angelo Fregolent és a felesége, Bertilla Modolo egy újságos boltot üzemeltetett az utcában negyven éven át. A férfi azért parkolt le az autóval közvetlenül az üzlet előtt, mert a csomagtartójában tárolta az újságokat, amelyekből feltöltötte a kínálatot. Amikor a házaspár nyugdíjba vonult, a kocsit otthagyták az utcán, az pedig az évek során valódi turistacsalogatóvá vált.

A helyi önkormányzat 47 év után, október 20-án elszállíttatta az autót a padovai Moto d’Epoca autókiállításra. A járművet a rendezvény után restaurálják és egy iskola mellett állítják ki, nem messze a tulajdonosok lakásától.

A Fulvia az autósport világában betöltött szerepéről nevezetes, miután 1972-ben megnyerte a nemzetközi ralibajnokságot.

(Hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 3., 18:20
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Erdekes, hogy az aszfalt es a jarda uj (lasd a google street view – via Zamboni-Conegliano), de a kocsi nem mozdult egy “centit sem” 47 ev alatt. :)))

  • User
   Dátum: 2021. november 4., 9:27
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Csak új technológiát alkalmaztak …az aláásást ,vagy felszippantást ,beaszfaltoztak aztán visszaengedték,vagy jött Uri Geller ,eltüntette az autót,leaszfaltozták az utat,megint jött Uri ,visszahokuszpokuszta…számolt.. ágy ,káttó,háom …