Hirdetés
Hirdetés

Tomac: a PNL, az USR és az ALDE is kétfordulós polgármester-választást szeretne

Tomac: a PNL, az USR és az ALDE is kétfordulós polgármester-választást szeretne Románia

A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) is megszavazza a parlamentben a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérést szorgalmazó tervezetet.

Hirdetés
Hirdetés

Eugen Tomac pénteken azt mondta, egyeztetett a héten a témáról Ludovic Orban PNL-elnökkel, aki a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetését előíró tervezetük támogatásáról biztosította őt, mint ahogyan az USR és az ALDE is a kezdeményezés mellett áll.

“Mi összegyűjtöttünk egymillió aláírást a cél érdekében. Négy éve harcolunk ezért, úgy véljük, politikai tévedés volt az egyfordulós polgármester-választás bevezetése, ezért nem szeretnénk elszalasztani ezt az óriási lehetőséget, hogy kiszorítsuk a Szociáldemokrata Pártot a helyi közigazgatásból. Elvégre mindenütt az országban jót tesz, ha az állampolgárok a legjobb jelöltek közül választhatnak a második fordulóban, ahogyan az az államfőválasztáson is történik” – nyomatékosította Tomac.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük